gemaakt op : 13 mei 2019

Spakenburg strompelt richting het einde van het seizoen

Spakenburg mocht deze zaterdag op bezoek bij de oudste voetbalvereniging die ons land rijk is. Het nostalgische sportpark was niet erg goed gevuld voor de wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. Vooral De Blauwen lijken wel klaar te zijn met dit seizoen. Het oogt allemaal plichtmatig en het is niet een wekelijks feestje wat er qua voetbal op de mat wordt gelegd. De thuisclub speelt in principe ook nergens meer voor, maar deed nog wel waar het uiteindelijk om gaat, doelpunten maken. Zeer terecht maakten zij er drie en met een Leon ter Wielen in een iets mindere vorm was de uitslag nog wel hoger uitgevallen.

De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor Spakenburg. Olaf van der Sande begon aan een solo aan de linkerkant . De rappe aanvaller probeerde af te ronden, maar de doelman van de thuisclub redde knap. De rebound door Jasper Waalkens werd hopeloos overgeschoten. Hiermee leek het kruit gelijk verschoten qua kansen voor de Blauwen want vanaf die kans was het vooral HFC dat aanviel en dat ook naar hartenlust deed. De onontkoombare 1-0 viel in de 27e minuut. Franklin Lewis schoot met een van richting veranderd schot de voorsprong tegen de touwen. Dezelfde Lewis profiteerde optimaal van een zeldzame fout van Tom van der Neut. De verdediger liet zich aftroeven en Lewis liet doelman ter Wielen kansloos.

HFC dus al na een half uur op rozen, zeker omdat Spakenburg zichzelf geen plezier deed door kansen te creƫren. De grootse kans voor de thuisclub was voor van Soest, maar wederom redde de sluitpost van Spakenburg goed. In de tweede helft kwamen Argjend Selimi en Rida Najib binnen de lijnen voor Jasper Waalkens en Everton Pires Tavares.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Spakenburg. Weer was het de hardwerkende Olaf van der Sande, maar in twee instanties kreeg hij de bal niet langs de keeper. Ook Ties kreeg nog een kans nadat SelimiĀ onreglementair werd gestuit op de rand van de zestien. Philip Ties ontfermde zich over de vrije trap, maar zijn schot laag in de hoek was net niet venijnig genoeg om de keeper te verrassen. Hierna was het vooral HFC dat op zoek was naar een grotere voorsprong, maar of zij speelden het niet goed uit, of de verdediging van Spakenburg maakte de aanvallen onschadelijk. De wedstrijd kabbelde voort na het einde en leek te eindigen in 0-2, maar daar dacht de doelpuntenmaker van de eerste twee goals anders over. Beeren kapte zichzelf de zestien in, maar Leon ter Wielen bracht redding. Hiermee speelde hij zichzelf wel uit, want de bal stuiterde terug het veld in en het was voor Franklin Lewis een koud kunstje om de eindstand van 0-3 op het bord te zetten. Voor Spakenburg wachten nog twee wedstrijden dit seizoen, te beginnen zaterdag thuis tegen jong Sparta om 18.00 uur.