gemaakt op : 29 april 2017

Spakenburg verliest in extremis van Kozakken Boys

Spakenburg heeft in extremis verloren van Kozakken Boys. Invaller Lukoki maakte vlak voor tijd de 1-2 en trok daarmee de overwinning voor de Werkendammers over de streep. 

In de eerste helft was Kozakken Boys feller en sterker dan Spakenburg. Kozakken Boys kwam dan ook op voorsprong door Ignacio. De spits van Kozakken Boys scoorde na slecht uitverdedigen van de Spakenburgse defensie. Dat Spakenburg de rust inging met slechts een 0-1 achterstand had meer met geluk dan wijsheid te maken. Spakenburg kwam er in de eerste helft zelf nauwelijks aan te pas.

In de tweede helft lag de bal meteen aan het begin al op de stip. Hendriks mocht de stipper gaan verzilveren en deed dat ook. Daarmee kwam Spakenburg op gelijke hoogte. Daarnaast moest Kozakken Boys ook met tien man verder. Spakenburg buitte dit voordeel in de tweede helft niet uit. Wel kwam Nick Tol het dichtste bij de voorsprong. Een schot vanaf rand 16 kon ternauwernood door de Werkendamse goalie tot corner verwerkt worden.

Spakenburg bleef wel op zoek gaan naar de goal, maar was daardoor achterin wel kwetsbaar. Die kwetsbaarheid werd vlak voor tijd blootgelegd door Lukoki. De ingevallen spits kon opstomen en de bal in de korte hoek plaatsen. Spakenburg kwam deze klap niet te boven in de, maar liefst, zeven minuten extra tijd.

Bijzonder was het nog om te zien hoe de staf en selectie van Kozakken Boys provocerend de goals en overwinning vierden en daarbij er telkens vooral op uit waren om alles wat Blauw was uit de tent te lokken. Met respect naar de tegenstander had dit alles weinig van doen.

Spakenburg rest nu de taak om de p/d-plek veilig te stellen, maar door het verlies en de overwinning van HHC Hardenberg wordt deze klus met de week moeilijker. Volgende week wacht Jong Sparta. De ploeg uit Rotterdam is na de winterstop als een feniks uit zijn as herrezen en is inmiddels een stabiele middenmoter. De wedstrijd begint om 18:00 uur. Tot dan!