gemaakt op : 02 april 2018

Spakenburg verliest terecht tegen Scheveningen

In een kleurloze wedstrijd moest Spakenburg het onderspit delven tegen Scheveningen. De ploeg van John Blok scoorde twee maal en Spakenburg had al moeite met het komen tot echte kansen. Een terechte, maar alsnog zure nederlaag.

Spakenburg had vanaf het eerste fluitsignaal al moeite om in de wedstrijd te komen. Scheveningen stond achterin als een huis en de aanvallers van Spakenburg hadden daarnaast totaal hun dag niet. Het enige echte wapenfeit in de eerste helft was dan ook een rommelig moment voor de goal van Scheveningen waarbij in een mêlee van spelers uiteindelijk de goalie van Scheveningen de bal wist te klemmen. De grootste kans van Scheveningen in de eerste acte was een hoge bal waarbij Ter Wielen mis zat, maar deze ging naast.

In de tweede helft wist Spakenburg zijn rug niet te rechten en moest het zelfs twee tegengoals incasseren. Eerst was het Tim Peters die in de 55e minuut vanuit een counter knap wist af te ronden in de korte hoek. Daarvoor had Scheveningen wel het moment nodig dat Gravenbeek geblesseerd achter bleef in de 16 van de tegenstander. Na de openingstreffer was Spakenburg het helemaal kwijt en werd de laatste linie continu overlopen. Na iets meer dan 10 minuten vanaf de eerste goal was ook de tweede een feit. Scheveningen combineerde over de rechterkant, de bal belande bij Aldogan en die schoot de bal keurig in de lange hoek.

Wie nog op een offensief van de Blauwen hadden gehoopt kwamen bedrogen uit. De ploeg van John de Wolf leek er niet meer in te geloven en de acties die werden opgezet faalde jammerlijk. Scheveningen kregen nog kansen om de score verder uit te bouwen, maar een grotere nederlaag voor de Blauwen bleef uit.

De concurrent Quick Boys wist wel te winnen en is daarmee tot op twee punten genaderd. Daarbij moet Spakenburg nog wel een wedstrijd inhalen. Deze inhaalwedstrijd is vanmiddag al. Spakenburg mag het opnemen tegen Capelle. De wedstrijd begint in Capelle om 15:30 uur. Tot dan!