gemaakt op : 29 april 2018

Spakenburg wint nipt van Spijkenisse

Spakenburg mocht tegen laagvlieger Spijkenisse weer drie punten bijtekenen, gemakkelijk ging dat niet, maar in de race om de titel moeten de Blauwen de punten koesteren en de rest gauw vergeten.

Leon_ter_Wielen_krijgt_een_vrije_trap_niet_onder_controle_maar_herstelt_zijn_fout_net_op_tijd.JPG
Ter Wielen krijgt de bal met moeite onder controle

De equipe van John de Wolf begon voortvarend aan de wedstrijd. Pilon zijn snelheid werd al in de tweede minuut ingezet, maar zijn inzet vanuit de rechterhoek van de 16 was te strak op de keeper. Daarna kwamen er meerdere gevaarlijke momenten in de 16 van de ploeg die tegen degradatie knokt, maar moest de scheidsrechter er aan te pas komen voordat het net gebold kon worden. In de 13e minuut ging Will tegen de vlakte binnen de beruchte lijnen en mocht Ties aanleggen om de 1-0 te maken. De betrouwbare voorhoede speler liet dit kansje niet onbenut en wist de score te openen.

Philip_ties_scoort_de_1-0.JPG
Ties scoort de 1-0 vanaf 11 meter.


Tegenvallers voor Spakenburg waren de vroege wissels die noodgedwongen gemaakt moesten worden in minuut 6 en minuut 20. Eerst ging Gravenbeek geblesseerd het veld af en later moest ook Will het veld ruimen. Youri Koelewijn en Sten Vreekamp waren hun vervangers. Hierdoor was Spakenburg zoekende naar de juiste speelwijze en kon Spijkenisse het de Blauwen soms behoorlijk lastig maken. Het dichtst bij kwam de ploeg van Peter Wubben toen Ter Wielen een vrije trap niet klemvast had, maar in de draai gelukkigerwijs toch nog kon pakken. Twee minuten later, in de 38e minuut, wist Spakenburg de score verder uit te bouwen. Ties gaf goed voor op Mike Vreekamp die via de keeper de bal in de goal wist te werken.

Mike_Vreekamp_scoort_de_2-0.JPG
Mike Vreekamp met de 2-0


Een gemakkelijke middag en tweede helft leek daarmee in de maak, maar niets was minder waar. Spakenburg voetbalde angstig en had het middenveld totaal niet in handen. Spijkenisse kon hierdoor op zoek naar de aansluitingstreffer en wist deze ook te vinden. Nadat op het middenveld Vreekamp geblesseerd bleef liggen was de scherpte in de verdediging totaal weg en kon een voorzet vrij eenvoudig worden binnengewerkt door Adams. Na de 2-1 was er nog wel dreiging van Spijkenisse, zelfs met een man minder als gevolg van een rode kaart in de 86e minuut, maar kwamen er geen echte uitgespeelde kansen meer. Voor Spakenburg was het zoeken naar een counter om de bevrijdende 3-1 te maken, maar ook met een ingevallen Kees Tol, die volgend seizoen bij Spijkenisse zal voetballen, lukte dit niet.


De scheidsrechter bracht uiteindelijk bevrijding met het laatste fluitsignaal en daarmee kon Spakenburg weer drie punten bij laten tekenen. Door het gelijke spel van Scheveningen en Quick Boys, die tegen elkaar speelden, kan het Spakenburg bijna niet meer ontgaan. De voorsprong op de nummer 2, Scheveningen, is acht punten en zowel Quick Boys als reuzendoder DVS ‘33 staan op negen punten. Daarmee kan Spakenburg theoretisch volgende week al kampioen worden als het uit moet spelen tegen ACV, maar dan moeten alle drie de bovengenoemde ploegen punten laten liggen door gelijk te spelen of te verliezen.

schot_van_Youri_Koelewijn_verdwijnt_net_naast_het_doel.JPG
Schot van Youri Koelewijn gaat net naast het doel.

Zoals gezegd dus een uitwedstrijd tegen ACV aankomende week, de wedstrijd in Assen vangt aan om 14:30 uur, tot dan!