gemaakt op : 14 april 2018

Spakenburg wint van DOVO, vergroot marge

Spakenburg heeft zaterdag een uitstekende 3-0 overwinning behaald op DOVO. De Blauwen waren op de eigen Westmaat de volledige wedstrijd de bovenliggende partij en wisten via treffers van Olivier Pilon, Jasper Waalkens en Tom Oostinjen de winst eenvoudig veilig te stellen. De dag werd nog mooier, doordat Quick Boys in Capelle bleef steken op een gelijkspel, waardoor Spakenburg – met nog zes wedstrijden te gaan – een voorsprong heeft van zeven punten.

Foto's Andre Hakvoort

Na twee nederlagen in de laatste drie wedstrijden, was Spakenburg er uiteraard alles aan gelegen om deze mindere serie te doorbreken. Dat moest gebeuren op de eigen Westmaat tegen DOVO, waar het twee Blauwe oudgedienden aantrof: Salim Amerzgiou (in de basis) en Adil Mahdadi (die niet zou invallen). In vergelijking met de laatste weken stuurde Spakenburgtrainer John de Wolf een gewijzigde formatie de kunstgraswei in. Na een duel schorsing keerde aanvoerder Barry Beijer natuurlijk weer terug in de basis, wat ten koste ging van Christian Supusepa. Verder moesten Kees Tol en Tom Oostinjen vanaf de bank beginnen. Giovanni Gravenbeek en Bert Steltenpool keerden daarvoor terug in de basisopstelling.

IMG_8552.JPG
In een boeiende openingsfase hadden de Blauwen het meeste balbezit. Tot grote kansen zou dat overigens niet leiden, omdat in de eindpass de precisie ontbrak. Spakenburg kwam er veelvuldig via de vleugels door, maar de voorzetten bereikten geen medespelers. In de 23e minuut ontbrak de precisie ook bij een dot van een kans voor Nathaniël Will. De rechtsback werd vanaf de linkerflank bediend door Barry Beijer, maar op vijf meter van de goal slaagde hij erin om het leder naast de goal te schuiven. Met een halfuur op de klok lepelde Philip Ties een vrije trap vanaf randje zestien net naast de goal en twee minuten later sloot Olivier Pilon een aanval over rechts af met een schot over de goal. De Blauwen hadden het betere van het spel tegen een teleurstellend opererend DOVO, dat gedurende de gehele wedstrijd slechts één kans wist te noteren.

Openingsgoal
De verdiende 1-0 viel uiteindelijk in de 39e minuut. Tom Menting vond met een soepele voetbeweging Philip Ties, die met een steekpass Olivier Pilon lanceerde. De buitenspeler, die een prima wedstrijd zou spelen, liet Bas Mooij zijn hielen zien en schoot beheerst de openingsgoal onder goalie Rodney Ubbergen door. De rappe vleugelspits van Spakenburg zou de eerste helft afsluiten met een ziedend schot, dat in het zijnet verdween.

IMG_8558.JPG

In de tweede helft kwam ‘gifkikker’ Nick Koster in het veld bij de gasten uit Veenendaal. De behendige speler probeerde het vuurtje op te stoken bij DOVO, maar tot grote dadendrang zou dat uiteindelijk niet leiden. De eerste fase van de tweede helft zou voorbijgaan zonder noemenswaardige hoogtepunten. Olivier Pilon zag een schot overgaan, na een fijne aanval waarbij de prima invallende Tom Oostinjen en Giovanni Gravenbeek waren betrokken.

Rood voor Roy Bakkenes
In de 68e minuut sloeg even de vlam in de pan op de Westmaat. Roy Bakkenes maakte op de zijlijn een onbesuisde overtreding op Guido van Rijn. De DOVO-middenvelder moest dat bekopen met een directe rode kaart. In het tumult dat ontstond, ontving vervolgens Nick Koster de gele kaart. Vijf minuten daarna zou DOVO de enige kans van de wedstrijd krijgen, waarbij Joshua Patrick voorlangs schoot, na een vrije trap van Koster. Nadat Salim Amerzgiou onder applaus van het publiek van Spakenburg naar de kant werd gehaald door trainer Gert Kruijs, was het weer de beurt aan de Blauwen. Goalie Rodney Ubbergen wist de 2-0 te voorkomen, door zijn handen tegen een knal van Giovanni Gravenbeek te zetten.

IMG_8583.JPG

Opnieuw sterke invalbeurt Waalkens
Het zou uitstel van executie zijn, want tien minuten voor tijd viel de verdiende 2-0 alsnog binnen. De mee opgestoomde Nathaniël Will kapte op de zestien zijn tegenstander fraai uit en vond met een heerlijke steekpass de inlopende Jasper Waalkens. De Spakenburgse technicus – met opnieuw een goede invalbeurt, zijn hervonden vertrouwen onderstrepend – nam de bal met een soepele beweging mee en schoot de bal tegen de touwen. De Westmaat ontplofte, omdat daarmee de winst veilig leek te zijn.

Het toetje van de wedstrijd was echter voor de sterk spelende Tom Oostinjen. De middenvelder werd met een lekkere steekpass bediend door Jasper Waalkens, liep door  de defensie van DOVO heen en rondde fantastisch in de verre hoek af. Een prachtige goal als bekroning voor de Blauwen die zich in deze wedstrijd uitstekend hebben herpakt na een moeizame fase in de competitie.

Behalve de winst was er nog meer goed nieuws, uit Capelle. Daar wist Quick Boys niet te winnen van Capelle (1-1), waardoor koploper Spakenburg de marge op de Katwijkers wist te vergroten naar zeven punten. Een welkom geschenk en met nog zes wedstrijden voor de boeg moet dat de Blauwen het nodige vertrouwen geven om de titel in de Derde Divisie Zaterdag binnen te halen.

Komende zaterdag speelt Spakenburg uit tegen Jong Volendam. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. Quick Boys speelt dan thuis tegen DVS’33 en de nummer drie Scheveningen (op negen punten van koploper Spakenburg) speelt dan thuis tegen Capelle.

IMG_8840.JPG

Spakenburg – DOVO 3-0 (1-0)

39. Olivier Pilon 1-0
80. Jasper Waalkens 2-0
83. Tom Oostinjen 3-0

Scheidsrechter: Van der Pol uit Zwolle
Gele kaarten: Barry Beijer (Spakenburg), Bas Mooij, Nick Koster (DOVO)
Rode kaart: Roy Bakkenes (68e minuut)
Toeschouwers: 1.950

Opstelling Spakenburg
Leon ter Wielen, Tom van der Neut, Barry Beijer, Guido van Rijn, Nathaniël Will, Giovanni Gravenbeek (75. Jasper Waalkens), Mike Vreekamp, Tom Menting, Philip Ties, Olivier Pilon (83. Kees Tol), Bert Steltenpool (61. Tom Oostinjen).