gemaakt op : 07 mei 2017

Spakenburg wint van Jong Sparta

Spakenburg wint van Jong Sparta en verlengt seizoen met P/D wedstrijden

Met in het achterhoofd de wetenschap dat Spakenburg dit seizoen in uitwedstrijden pas een keer heeft gewonnen, notabene in de eerste competitiewedstrijd, was er vooraf spanning genoeg. Zou het Spakenburg lukken om weer eens te winnen en was dat genoeg om rechtstreekse degradatie te ontlopen? Na de wedstrijd tegen Sparta was de opluchting groot in het Blauwe kamp. Jong Sparta werd op het Kasteel met 1-3 aan de kant gezet, jong Vitesse verloor en hierdoor is nacompetitie zeker. De minieme kans op rechtstreekse handhaving is wel verkeken, maar daar rekende eigenlijk niemand al meer op. Wie voorafgaand aan het seizoen had gezegd dat er opluchting zou zijn als de Blauwen niet rechtstreeks zouden degraderen was waarschijnlijk voor gek verklaard, maar de werkelijkheid is toch echt dat er een zucht van verlichting door het stadion ging bij het eindsignaal! Naast het bereiken van de nacompetitie was er nog een prachtig lichtpuntje: het officiële debuut in de basis van Youri Koelewijn die een uitstekende wedstrijd speelde! Luid toegezongen door de eigen aanhang, met recht een debuut om met zijn allen trots op te zijn.

IMG_8205.JPG


De wedstrijd dan. De eerste 20 minuten waren voor de ploeg uit Rotterdam. De teller bleef steken op zeker 3 grote kansen voor de thuisclub. Maar of het vizier stond niet op scherp of André Krul wist zijn doel schoon te houden. Spakenburg beperkte zich tot verdedigen en kwam er sporadisch uit. Tot in de 20e minuut. Een aanval opgezet door Philip Ties werd door Michael Lanting voortgezet met een wippertje waarbij Nick Tol de bal oppikte en langs de keeper schoot. Tegen de verhouding in, maar daar maalde vandaag niemand om. Spakenburg bleef het lastig vinden om de bal lang in de ploeg te houden en daar kwam ook nog een blessure van Olivier Pilon bij. Na 30 minuten moest hij zich laten vervangen. Robby Holder was hierbij zijn vervanger. Diezelfde Robby Holder ging in het veld gekomen bij een aanvallende actie goed door en versierde daarmee een corner. Die werd genomen door de prima spelende Matthijs Blijham die de bal op het hoofd legde van Michael Lanting. Lanting knikte raak en daar was de 0-2 voorsprong. Voor Spakenburg toch een ongekende weelde. Nick Tol maakte het nog even spannend door op slag van rust de bal te verliezen, maar Sparta deed niks met deze grote kans en dus gingen we rusten met 0-2.

IMG_8134.JPG

Het begin van de tweede helft was voor de Blauwen en vijf minuten na de thee zorgde Thijs Hendriks voor de 0-3. Robby Holder ging goed door aan de linkerkant en wist zijn duel te winnen en gaf een niet te missen kans aan Hendriks, die eenvoudig wist af te ronden. Mooi moment in de tweede helft was toen Youri Koelewijn even zijn technische kunsten liet zien. Een bal van achteruit plukte hij in één keer uit de lucht en in één beweging was hij zijn tegenstander de baas. Er kwam verder niks uit, maar de klasse droop er vanaf en het was voor de voetballiefhebbers genieten geblazen! Na de 0-3 gebied de eerlijkheid wel te zeggen dat Sparta de betere ploeg was. Niels Buijtenhuis haalde nog een bal van de lijn, maar in de 76e minuut moest André Krul toch een keer de bal uit het doel vissen. Vanuit een counter wist Youri de Winter de 1-3 aan te tekenen. Het kwartier plus de blessuretijd dat nog restte was het billenknijpen. Sparta viel naar hartenlust aan en de Blauwen werden ver teruggedrongen. Erg effectief waren de voorwaartsen van de thuisclub niet en daarnaast verdedigde Spakenburg met man en macht. Nog één kans was er voor de Blauwen te noteren toen Robby Holder net over de middenlijn de bal in één keer over de keeper probeerde te schieten, maar net te hoog mikte. Ook in de maar liefst 5 minuten blessuretijd veranderde niks aan het spelbeeld en de stand. Daarmee trok Spakenburg dus de overwinning over de streep. Met nog een competitiewedstrijd te gaan is het voor Spakenburg klaar. Rechtstreeks degraderen kan niet meer, rechtstreekse handhaving ook niet, dus gaan we ons opmaken voor een 'toetje’, de P/D wedstrijden.

Vandaag mocht dat, met de meegereisde supporters, gevierd worden, waarbij het vooral mooi was om te zien hoe ook de andere spelers lieten zien dat ze het Youri Koelewijn gunden door hem letterlijk naar voren te halen voor het bedanken van het publiek. Mooi om te zien dat een eigen jongen in zo'n belangrijke wedstrijd zich van zijn beste kant liet zien. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Katwijk om des keizers baard en daarna moet er weer 100% gegeven worden in de strijd om lijfsbehoud! De wedstrijd tegen Katwijk begint net als alle andere wedstrijden in de tweede divisie om 18:00 uur. Tot dan!