gemaakt op : 27 januari 2018

Strijdlustig Spakenburg pakt overwinning

Spakenburg heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ruim 4000 toeschouwers kregen een prachtig schouwspel voorgeschoteld. 2 ploegen die 90 minuten lang alles uit de kast haalden om deze wedstrijd te winnen. Spakenburg trok aan het langste eind en won met 2-0 dankzij doelpunten van Tol en Waalkens.

21 seconden had Spakenburg nodig om de wedstrijd open te breken. Quick Boys kreeg in dezelfde 21 seconden al de eerste kans van de wedstrijd via Theijsse. Direct na de aftrap werd de spits weggestuurd en mocht uithalen. Zijn schot belande in het zijnet. De sterk spelende Ter Wielen was direct wakker en schoot de bal snel naar voren. Die viel tussen de verdedigers door voor de voeten van Kees Tol. De spits tikte de bal langs de keeper en werd daarbij neergehaald door de doelman, penalty! De Volendammer benutte de penalty zelf met een hard schot in de linkerhoek. 1-0.


tes.jpg

Quick Boys liep hierdoor dus al vanaf minuut 1 achter de feiten aan. De ploeg ging op zoek naar snelle gelijkmaker op een manier waar iedere voetballiefhebber van kan genieten. De Katwijkers speelden met een enorme drive en hielden eigenlijk niet op. Wat de wedstrijd zo mooi maakte is dat Spakenburg dit juist ook kon opbrengen. Keiharde duels en het spel wat op en neer ging. 

Beide ploegen kregen ook genoeg kansen. Quick Boys kreeg de gelijkmaker er niet in en Spakenburg verzuimde de wedstrijd te beslissen. In minuut 34 was het Theijsse die alleen door mocht op de keeper. Zijn harde schot werd echter door de vingertoppen van Ter Wielen gekeerd en hierdoor ging de bal over. Ties had de grootste kans voor Spakenburg in de eerst helft. In 41e minuut  werd Tol via een mooie aanval aan de linkerkant weggestuurd. In het duel viel de bal voor de voeten van Ties die de bal direct over de keeper stifte. De hele Westmaat telde hem al, maar de bal ketste via de onderkant van de lat het veld weer in. In de blessuretijd gebeurde dat ook aan de andere kant van het veld. Van Nieuwkerk mocht de bal in een leeg doel inkoppen. Gelukkig was het Sten Vreekamp die met man en macht de bal van de lijn haalde. Ruststand 1-0

Ook in de tweede helft bleef Quick Boys strijden om een doelpunt. in minuut 65 dacht wederom iedereen dat er weer gescoord werd. Quick Boys kreeg een vrije bal n.a.v. gevaarlijk spel. Cohen schoott mooi binnen, terwijl Ter Wielen met zijn handen omhoog stil bleef staan. Verontwaardiging bij velen op de Westmaat. Maar de keeper was iets beter op de hoogte van de spelregels dan de spelers van Quick Boys. Het was namelijk een indirecte vrije bal en hierdoor keurde de scheidsrechter het doelpunt af. 

Een paar minuten later viel de beslissing. Ties controleerde een lange bal goed en zette Waalkens middels een steekpass voor de keeper. Waalkens schoot met links mooi binnen en besliste hiermee de wedstrijd. Quick Boys probeerde het nog wel, maar Spakenburg wist de wedstrijd goed 'dood'  te maken. Hiermee bleef het 2-0 en heeft Spakenburg opnieuw afstand genomen van Quick Boys in de strijd om het kampioenschap. De Blauwen blijven koploper met 1 punt voorsprong op Jong Almere City. 

Was je er niet bij? Dan heb je een prachtige zaterdagmiddag gemist. Maar gelukkig heeft SpakenburgTV een samenvatting gemaakt. Bekijk deze hier: