gemaakt op : 06 december 2017

SV Spakenburg verlengt contract met Jasper Waalkens

De technische commissie van SV Spakenburg is erin geslaagd om het contract met Jasper Waalkens met twee jaar te verlengen.

De 28-jarige aanvallende middenvelder speelt sinds dit jaar op de Westmaat en had een contract tot einde van dit seizoen. Door het zetten van zijn handtekening onder het nieuwe contract voetbalt Jasper minimaal tot en met 2020 bij SV Spakenburg. Jasper zelf is blij met de contractverlenging. “Vanaf het begin van dit seizoen had ik al de intentie om langer bij SV Spakenburg te spelen. Nu is dat met een contractverlenging ook gerealiseerd. Spelen voor de Blauwen is namelijk erg mooi.”

Over zijn eigen prestaties in de eerste maanden is Jasper gematigd tevreden. “Alhoewel ik een aantal assists op mijn naam heb staan en bij veel goals betrokken ben geweest, mag ik wel meer gaan scoren. Ik heb er nu eentje inliggen, dat vind ik persoonlijk te weinig. Aan de andere kant gaat het om de teamprestatie. Wat dat betreft zijn we zeker op de goede weg, alhoewel het spel soms nog wel beter kan. Met het team doen we er echter alles aan om zo snel mogelijk terug te keren naar de Tweede Divisie, waar Spakenburg eigenlijk ook gewoon thuishoort.”

De beleving bij SV Spakenburg overtreft zijn verwachtingen. “Ik wist van tevoren dat ik naar een grote club zou gaan. Maar nu je er rondloopt, merk je pas wat de club voor veel supporters echt betekent. Die betrokkenheid en dat meeleven is mooi om te zien. Dan besef je direct dat je niet voor niks een potje speelt en dat je aan al die supporters de verplichting hebt om je stinkende best te doen.” De waardering die hij voor zijn spel van supporters krijgt, doet Jasper dan ook goed.

In het team van trainer John de Wolf is Jasper Waalkens een vaste basisspeler. Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken, is tevreden over de toegevoegde waarde die Jasper biedt. “In technische opzicht behoort Jasper tot een van de besten en zal op dat gebied moeten uitgroeien tot een van de steunpilaren binnen het eerste elftal."

Namens de hele club van harte gefeliciteerd!