gemaakt op : 03 februari 2019

SV Spakenburg verliest in eenerverende wedstrijd van AFC

SV Spakenburg heeft de wedstrijd tegen de koploper, ondanks het goede spel, verloren met 1-2.

Natte sneeuw en temperatuur rond het vriespunt. Geen ideale voetbalomstandigheden. Toen Ties ook nog in de warming-up uitviel met een hamstringblessure, beloofde het niet zo’n mooie voetbalmiddag te worden. Het tegendeel is waar. AFC liet in het eerste kwartier zien dat zij niet voor niets bovenaan staan. De Amsterdammers kregen een aantal kansen en in de 14e minuut was het raak. Ignacio kopte de bal op de lat en de rebound met door Yordi Teijsse binnengekopt. Ondanks dat Ter Wielen de bal uit het doel werkte, was de grensrechter overtuigd van een doelpunt. De bal was volgens hem over de lijn geweest. Omdat de spelers van AFC het ook niet door hadden, ontstond er een vreemde gewaarwording op het veld, maar toen de scheidsrechter naar de middenstip wees, was het duidelijk. AFC stond met 0-1 voor. Uiteraard waren de Blauwen het hier niet mee eens en ook John de Wolf ging verhaal halen bij de grensrechter. Direct werd De Wolf door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd. Een ietwat overdreven beslissing op een heel logische reactie.

IMG_3274.JPG

De 11 in het veld lieten zich niet van de wijs brengen. Nog geen 5 minuten later stuurde Menting met een prachtige pass Selimi weg. De rappe buitenspeler gaf de bal voor op Bitter die zich tussen 2 verdedigers goed wist te manifesteren en schoot de gelijkmaker binnen. 1-1!

Op dat moment kreeg Spakenburg meer grip op de wedstrijd. In de omschakeling was Spakenburg sterk en voorin werden regelmatig mooie aanvallen opgezet. Helaas resulteerde dat niet in doelpunten. In de 37e minuut liet Spakenburg zien hoe gevaarlijk het voorin kan zijn. Vd Sande pikte de bal op eigen helft en gaf deze direct mee aan Bitter. Vd Sande zelf liep de 100 meter sprint in een recordtijd en kwam voor het doel van AFC. Bitter gaf de bal aan Koelewijn die via een 1-2 met Selimi de bal voor kon geven op Vd Sande. De hakbal had een doelpunt verdient, maar de bal ging helaas naast. Een prachtige aanval, zonder resultaat. Vlak voor rust wist AFC wel te scoren. Wederom een voorzet vanaf de rechterkant die bij de tweede paal terug gekopt werd. En wederom Yordi Teijse die er als de kippen bij was en binnen kon schieten. 1-2.

In de tweede helft ging Spakenburg op zoek naar de gelijkmaker en AFC liet Spakenburg het spel maken en probeerde in de counter nog gevaarlijk te zijn. Een aantal kansen voor Bitter en Van der Neut, maar verder kwam Spakenburg helaas niet. Aan de andere kant had AFC het af kunnen maken. Jesse stond nog geen minuut in het veld en kwam oog in oog met Ter Wielen. Hij omspeelde de keeper, maar Misidjan gleed de bal uit het doel. Ondanks dat Spakenburg de betere van het spel had, bleef het 1-2 en gingen de punten mee naar Amsterdam.

Volgende week speelt Spakenburg een zware uitwedstrijd in en tegen Katwijk. Aanvang 14.30 uur. Later deze week meer informatie over vervoer met de supportersbus.