gemaakt op : 26 oktober 2018

SV Spakenburg versterkt zich met Roy Terschegget

Roy Terschegget is de eerste nieuwe versterking van SV Spakenburg voor het seizoen 2019-2020. 
De ervaren middenvelder komt over van G.V.V.V. waar hij 9 seizoenen onder contract stond. Hij gaat De Blauwen uit Veenendaal verlaten en verkast naar De Blauwen uit Spakenburg waar hij een tweejarig contract heeft getekend.

 

Terschegget liet eerder deze maand bij G.V.V.V. weten dat hij zijn loopbaan elders gaat voortzetten. De 31-jarige spelbepaler had in de zomerstop al een besluit genomen dat dit zijn laatste seizoen bij G.V.V.V zou zijn en was opzoek naar een nieuwe prikkel. Deze vond hij dus bij SV Spakenburg.

 

De “Pirlo” van het amateurvoetbal speelde al in de jeugd bij G.V.V.V. Daar werd hij gescout door SC Heerenveen waar hij enkele jaren in verschillende jeugdteams speelde. Na 3 jaar werd hij opgepikt door de superboeren van De Graafschap waar hij 3 seizoen actief was om vervolgens weer in 2010 terug te keren bij G.V.V.V.

 

4B4B6682.jpg

Roy Terschegget tekent contract onder toeziend oog van voorzitter Klaas Hartog 

 

"Natuurlijk zijn we erg blij dat Roy volgend seizoen voor ons speelt! Hij is een rasvoetballer en een pure liefhebber. Hij wil altijd de bal hebben en brengt extra creativiteit op ons middenveld. Roy is al jaren een speler van de buitencategorie op het hoogste amateurniveau" Aldus Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken. 
Over zijn leeftijd (31 red.) zegt hij resoluut: "Roy is zeker nog niet te oud en hij kan nog jaren mee. Er zijn spelers die na hun 30e minder worden en dan met name fysiek, echter Roy is fysiek dik in orde en speelt de laatste jaren vrijwel alles en goed. Daar zit voorlopig nog geen sleet op! De echte Pirlo was op zijn 35 nog steeds weergaloos en voetbalde op z'n 38 nog steeds op top niveau." Zegt hij met een brede glimlach. 
"Roy is een winnaar maar zeker ook een goeie gast in de groep. "Hij is heel erg gemotiveerd en wil nog enkele jaren om de prijzen spelen. Nou, dat past naadloos in de ambitie van onze club! Roy komt uit de regio en zijn komst is voor ons een belangrijke stap in het verder optimaliseren van de selectie". Aldus een tevreden Martijn Koelewijn namens de Technische Commissie van SV Spakenburg.

 

Roy, namens alle Blauwen uit Spakenburg, van harte gefeliciteerd en tot volgend seizoen op de Blauwe zijde van De Westmaat.