gemaakt op : 17 april 2018

Toine Rorije volgend seizoen trainer Spakenburg 2

Toine Rorije, voormalig profvoetballer van onder meer Go Ahead Eagles en FC Groningen, zal volgend jaar het tweede elftal van SV Spakenburg onder zijn hoede nemen. Daarnaast zal hij ook een jeugdselectie bij de Blauwen gaan trainen.

Toine Rorije zal nauw gaan samenwerken met de technische staf van het eerste elftal en Jong Spakenburg om de doorstroom van de jeugd naar het eerste elftal verder vorm te geven. Met deze aanstelling wil SV Spakenburg benadrukken dat het ernst is met de doelstelling om de jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen en jeugdige talenten structureel klaar te stomen voor de hoofdmacht.

De inwoner van Epe is een product van de ooit zo roemruchte jeugdopleiding van Go Ahead Eagles en is gelouterd in het profvoetbal. Dit seizoen was hij nog trainer van de JO19 van de profclub uit Deventer die waarschijnlijk zaterdag a.s. al kampioen wordt van de tweede divisie. Ook is hij tot en met het huidige seizoen nog hoofdtrainer van tweedeklasser SV Colmschate 33.

Toine Rorije, die het ooit schopte tot de voorselectie van het Nederlands elftal, staat bekend om zijn gedrevenheid en professionaliteit. Hij verwacht de talentvolle spelers van het tweede elftal een stapje hoger te kunnen brengen, door in tactisch en technisch opzicht de spelers bij te staan. Hierbij houdt hij de teamspirit en het groepsgevoel nauwlettend in de gaten. Dit is essentieel om succesvol te zijn met het team, aldus Toine.

Met ingang van volgend seizoen zal de trainer van het tweede elftal vallen onder de verantwoordelijkheid van de Technische Commissie die ook is belast met het eerste elftal. Hiermee trachten we de kloof tussen 1 en 2 te verkleinen, aldus Martijn Koelewijn, bestuurslid Technische Zaken.