gemaakt op : 21 november 2019

TRANSFERNIEUWS | Floris van der Linden naar SV Spakenburg

Floris van der Linden speelt vanaf komend seizoen voor SV Spakenburg. De 23-jarige aanvaller komt over van Koninklijke HFC en heeft dit seizoen al 10 doelpunten gemaakt. De fel begeerde centrumspits heeft een contract getekend voor één jaar met een optie om deze te verlengen.

Floris van der Linden is bezig aan zijn tweede seizoen bij Koninklijke HFC. In zijn eerste seizoen wist hij 6 keer het net te vinden voor de Koninklijke formatie, dit jaar staat de teller na 12 wedstrijden al op 10 treffers, waarmee hij momenteel de tweede plek bezet op de topscorerslijst van de Tweede Divisie. Daardoor is de 2.00 meter lange centrumspits een zeer gewilde spits geworden en hebben veel clubs naar zijn gunsten gehengeld. Uiteindelijk heeft hij voor SV Spakenburg gekozen om daar vanaf volgend seizoen als target man te fungeren. 

Van derde klasse naar Jupiler League
De lange spits heeft jarenlang bij SV Ouderkerk in zijn geboorteplaats Ouderkerk aan de Amstel gespeeld, totdat Telstar hem in 2016 een contract aanbood. Van de derde klasse ging hij daardoor op Jupiler League-niveau spelen. Na twee jaar bij de club uit Velsen (in totaal 24 wedstrijden) koos Floris bewust voor Koninklijke HFC, om zijn studie Bedrijfskunde (dit schooljaar hoopt hij af te studeren) weer op te pakken en dit te combineren met voetballen op het hoogste amateurniveau. In zijn tweede seizoen bij de Haarlemse club etaleert de aanvaller zijn topvorm.

De Technische Commissie van SV Spakenburg heeft vorig- en dit seizoen de verrichtingen van Floris van der Linden met interesse gevolgd. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd om met hem in gesprek te gaan en een contract aan te bieden. “Floris is een makkelijk scorende, kopsterke spits en een prima aanspeelpunt om de ballen voorin vast te houden. In zijn eerste jaar bij HFC moest hij zijn draai nog wat vinden, doordat hij bij Telstar in zijn tweede seizoen weinig had gespeeld en daardoor ritme moest opdoen. Dit seizoen bevestigt hij wat we al vonden: dat hij een uitstekende centrumspits is.” De Technische Commissie is dan ook uitermate blij dat Floris van der Linden – die op het verlanglijstje van diverse clubs uit de Tweede Divisie stond – naar de Blauwe zijde van de Westmaat komt. “We hebben al veel kwaliteit op de aanvallende posities, Floris is een type spits – target man – die we graag aan de selectie toevoegen. Met zijn komst kunnen we in aanvallend opzicht meer variëren”, aldus de Technische Commissie.

We heten Floris van der Linden alvast hartelijk welkom bij de Blauwen en wensen hem nog veel succes dit seizoen bij de Koninklijke HFC.