gemaakt op : 10 mei 2019

Voorbeschouwing Koninklijke HFC - SV Spakenburg

Nog drie wedstrijden en het seizoen zit erop. Een seizoen waarin Spakenburg lang leek af te steven op een mooie eindklassering in de top 5, maar door de wisselvalligheid van de laatste tijd lijkt dit langzaam weg te ebben. Het is ook een seizoen waarin de prijs, het kampioenschap, vroeg werd binnengehaald door AFC. Vorige week zondag kon het door te winnen van Scheveningen een knap seizoen bekronen met de titel. Dat deden de Amsterdammers ook en wel met 5-0. Via deze weg nogmaals de felicitaties aan AFC.

Spakenburg verloor in datzelfde weekend thuis van Excelsior Maassluis met 0-2. De ploeg van Dogan Corneille wist door die overwinning de tweede plaats over te nemen van IJsselmeervogels. Spakenburg zakte door de nederlaag naar plek 8. Op de overwinning was weinig af te dingen, hoewel de gehele wedstrijd nou ook weer geen spektakelstuk was. De Tricolores waren simpelweg slimmer en effectiever en Spakenburg had te weinig stootkracht om tot scoren te komen. 
 
De Koninklijke HFC is de tegenstander morgen en is momenteel ook een ploeg waarbij het duidelijk is dat ze in een fase zitten waarbij het seizoen langzaam doodbloed. Vorige week werd er nog verloren tegen Jong Almere City en de twee wedstrijden daarvoor, tegen HHC Hardenberg en De Treffers, wisten de Haarlemmers niet verder te komen dan een gelijkspel. Door deze resultaten is de ploeg afgezakt naar plek 6 met 52 punten, waarmee de ploeg 1 punt meer heeft dan de Blauwen. 
 
Daarmee is de clash tussen beide ploegen er één die zal gaan om klimmen of dalen op de ranglijst. Bij winst voor Spakenburg zullen de mannen van John de Wolf sowieso een plekje stijgen en dat zal automatisch een daling voor Kon. HFC betekenen. Bij puntenverlies voor de Blauwen zal plek 8 wel gehandhaaft worden. Sowieso lijkt die positie niet meer in het geding te komen, of Spakenburg moet alle komende wedstrijden verliezen en Jong Vitesse, de nummer 9, alle wedstrijden winnen. 
 
Maar we gaan van het positieve uit, alles wat Blauw is wil natuurlijk het seizoen met een goed gevoel afsluiten, dus het zou mooi zijn als er de komende wedstrijden gevoetbald zal worden met strijd en passie, met die ingrediënten blijft de beloning namelijk niet vaak uit. 
 
De wedstrijd in Haarlem staat onder leiding van de heer Teuben. De bal zal gaan rollen vanaf 14:30 uur, tot dan!