gemaakt op : 27 februari 2019

Veritec Blue Darts Championship

Vrijdagavond was de 3e editie van de Veritec Blue Darts Championships. Vanaf 20.00 uur streden 40 koppels in 8 poules om de wisselbokaal. In meerdere poules was het heel spannend en eindigde meerdere koppels op een gelijk aantal punten. Het onderlinge resultaat moest in die poules bepalen wie er doorging naar de laatste 16.

De mooiste partij in de poule werd aan het begin van de avond gespeeld op baan 7 waar Jan Steen met Jasper Waalkens de strijd aan ging met zijn zoon Chris Steen en Jorg Hartog. In deze partij kwam het aan op de dubbels, Jan en Jasper bleken het koelst op het moeilijkste deel van het spel en gooide beheerst uit. Het plezier bij Jan Steen was groot bij het verslaan van zijn zoon en onze assistent van John de Wolf keek met een gezicht alsof hij voorlopig niet op de koffie komt bij het ouderlijk huis.

Met de loting van de laatste 16 werden de halve finalisten van 2018 al aan elkaar gekoppeld, titelverdedigers Mathijs en Dirk verloren van de nummers 3 van vorig jaar en de winnaars van 2017; Henryk en Klaas. Deze jongens golden mede door de vorige edities meteen als de grote favorieten voor de winst in 2019. Verliezende finalisten van vorig jaar, Martijn en Gerben, verloren hun partij van de nummers 4 van vorig jaar; Hans en Chris.

De titel ging uiteindelijk ook naar de favorieten, Henryk en Klaas. De finale, best of seven, was zeer spannend in het begin en de hoge scores vlogen om je oren. Na de 2-1 werd er doorgepakt door Henryk en Klaas en werd het 4-1. Daarmee werden zij dus de kampioen van 2019 en terecht want op Henryk en Klaas stond geen maat deze avond. Deze echte Blauwe stonden verschrikkelijk goed te gooien en kwamen zelden tot nooit in de problemen. Daarmee is hun 2e titel in 3 jaar een feit.

De 3e plek ging in een gemakkelijke partij naar Iwan en Jari die Hans en Chris versloegen met 3-0.

Wij willen de club, onze hoofdsponsor van het toernooi, Veritec, en al onze bordsponsors hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van de 3e editie van dit mooie en gezellige Blauwe darttoernooi.

Het was weer een geweldige avond. Tot volgend jaar!