gemaakt op : 31 augustus 2018

Voorbeschouwing AFC - SV Spakenburg

Zaterdag staat voor Spakenburg een uitwedstrijd op de rol tegen AFC. In Amsterdam mogen de Blauwen gaan strijden voor hun tweede overwinning in dit seizoen. Dit gaat ook op voor AFC, ook zij wisten vorige week hun openingswedstrijd te winnen. AFC staat momenteel op plaats zes en Spakenburg op plaats acht, maar dat zegt momenteel nog helemaal niets na slechts één speelronde. In de overige statistieken staat het namelijk volledig gelijk en AFC staat alleen hoger in de ranglijst op basis van alfabetische volgorde.

Spakenburg won de seizoensouverture tegen Barendrecht. In een moeizame wedstrijd wist de ploeg van John de Wolf eenmaal de keeper te passeren. Een fantastische uithaal van Mike Vreekamp vloog tegen de touwen en in de dak van de goal. Daarna kwam Spakenburg niet echt meer in de problemen en had het ook nog enkele mogelijkheden op de 2-0. Een prima en degelijk begin. Zaak om dit door te trekken in Amsterdam tegen de rood-zwarten van AFC. Vorige week ontbraken Menting, Van Rijn, Bitter en Will bij de selectie wegens blessures. De vraag is of zij weer fit genoeg zijn om in de basis te starten of op de bank plaats te nemen. 

AFC begon zoals gezegd ook met een overwinning. In het treffen met Kozakken Boys wisten zij eveneens met de minimale marge van 0-1 de driepunter uit het vuur te slepen. Bijzondere aan de wedstrijd was voornamelijk dat bij de Werkendammers twee keepers zwaar geblesseerd uit vielen in de eerste twintig minuten. Hierdoor moest noodgedwongen een verdediger, Sven van Ingen, tussen de palen staan. Dit werd Kozakken Boys nog in de eerste helft fataal. De score liep verder niet uit, mede doordat AFC zich beperkte tot de voorsprong verdedigen. De doelpuntenmaker aan de kant van AFC was overigens niemand minder dan oude bekende Raily Ignacio. 

De wedstrijd tussen de rood-zwarten en de Blauwen vangt aan om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de heer E. Thijs. Plaats van handeling is sportpark Goed Genoeg. Tot dan!