gemaakt op : 15 februari 2018

Voorbeschouwing DVS’33 - Spakenburg

Spakenburg reist zaterdag af naar Ermelo voor de streekderby tegen DVS’33, een ontmoeting tussen de huidige nummer zeven en de koploper in de Derde Divisie Zaterdag. De aftrap is om 14.30 uur, de wedstrijd staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort.

DVS’33 – Door Vereniging Sterk – behoort dit seizoen tot de best voetballende formaties in de Derde Divisie Zaterdag. Hoofdtrainer Bert van Hunenstijn – die zijn contract met een jaar heeft verlengd – laat DVS’33 het liefst aanvallend voetballen en als het even kan op een frivole wijze. De toeschouwers die op 9 september vorig jaar aanwezig waren bij het heenduel tussen Spakenburg en DVS’33, hebben dat toen ook in de eerste helft kunnen zien. DVS’33 was de eerste helft de bovenliggende partij, maar vergat het veldoverwicht in meer dan één doelpunt (Gökan Yasar) uit te drukken. Zeker na de gelijkmaker van Philip Ties, na zo’n uur spelen, was het echter gebeurd met de dadendrang van de Ermeloërs en dicteerde Spakenburg het spel. Jasper Waalkens zou zich uiteindelijk kronen tot matchwinnaar en voor de eerste driepunter van de Blauwen zorgen in dit seizoen.

Na de winterstop heeft DVS’33 drie competitiewedstrijden gespeeld en alle smaken daarin geproefd: in Harderwijk werd met liefst 0-6 gewonnen van VVOG, waarna thuis – ondanks het creëren van een aantal goede kansen – gelijk werd gespeeld tegen Jong FC Groningen (0-0). In het laatste competitieduel – naar nu blijkt in de afscheidswedstrijd van ASWH-trainer Jack van den Berg, die hoofdtrainer bij Katwijk is geworden – werd met 4-1 verloren van ASWH. Een geflatteerde nederlaag, waarbij DVS’33 lange tijd met 10 man moest spelen na een rode kaart voor Jorran van Santen. Ondanks de numerieke minderheid wisten de Ermeloërs behoorlijk wat kansen te noteren, maar ontbrak het de geel-zwarten aan een portie geluk.

DVS’33 staat momenteel op de zevende plaats in de Derde Divisie Zaterdag met 30 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn 16 punten minder dan Spakenburg, dat een wedstrijd  meer heeft gespeeld. Een positie waarin DVS’33 kansloos lijkt om nog een rol van betekenis te spelen in de titelstrijd, maar tegelijkertijd zonder enige zorg is van degradatieperikelen. De Ermeloërs kunnen dus feitelijk vrijuit voetballen, alhoewel er natuurlijk nog wel geloerd zal worden op een periodetitel.

In de afgelopen weken zijn de contouren van DVS’33 voor het komende seizoen overigens al wel duidelijk geworden. Met liefst dertien spelers zijn de contracten verlengd. Daarnaast hebben de Ermeloërs voor het volgende seizoen Oktay Öztürk en Christian van Hussen vastgelegd, die beiden overkomen van IJsselmeervogels. Daartegenover staat het vertrek van Mike Ahrens, die een seizoen voor Spakenburg heeft gespeeld. En ook Gökhan Yasar – dit seizoen goed voor zeven treffers, eentje minder dan clubtopscorer Daniël van Warven – verlaat DVS’33. Hij gaat spelen voor DOVO. Daarnaast is de ons zeer bekende Niels Buijtenhuis momenteel bezig aan zijn laatste wedstrijden; na dit seizoen zet Niels een punt achter zijn – mooie –  sportieve voetballoopbaan.

Dan de Blauwen, de koploper in de Derde Divisie Zaterdag. De mannen van hoofdtrainer John de Wolf willen uiteraard in Ermelo de winst pakken, om de voorsprong op naaste belager Jong Almere City te behouden. In het laatste competitieduel werd in Utrecht gewonnen van hekkensluiter Magreb’90 met 0-2. Mike Vreekamp en Kees Tol schoten Spakenburg naar een dik verdiende overwinning. Voor de Volendammer betekende het zijn achttiende competitietreffer, waarmee hij een doelpunt achterloopt op Yordi Teijsse van Quick Boys.

Alhoewel Quick Boys nog op het vinkentouw zit, heeft het er alle schijn van dat Jong Almere City en Spakenburg gaan bepalen wie er kampioen wordt en volgend seizoen uitkomt in de Tweede Divisie. De Blauwen ogen zeer solide – wat ook vertaald wordt in het aantal tegendoelpunten. Doelman Leon ter Wielen is in twintig duels pas veertien keer gepasseerd, wat de defensieve kracht van Spakenburg onderstreept. Aan de andere kant zijn de Blauwen op Jong Almere City na ook de meest scorende ploeg.

Waar Spakenburg zaterdag dus afreist naar Ermelo, daar moet Jong Almere City naar Scheveningen. Daar ontmoeten de polderbewoners een ploeg in vorm, want Scheveningen staat in de tweede periode op de tweede plek achter Spakenburg, met negentien punten uit acht wedstrijden. Volgende week wacht Almere opnieuw een lastige klus als Quick Boys wordt ontvangen en Spakenburg het thuis opneemt tegen Harkemase Boys.

Maar eerst dus DVS’33 – Spakenburg, met aftrap om 14.30 uur. Een wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Wim Bronsvoort. De leidsman heeft dit seizoen dertien wedstrijden gefloten, waarvan tien in de Tweede Divisie en drie in de Derde Divisie. Daarin heeft hij 29 keer de gele kaart moeten tonen en drie keer rood.

Vanaf deze plek wensen we de technische staf en spelers alvast veel succes in Ermelo, waar de Blauwen ongetwijfeld weer door een grote schare supporters gesteund zal worden.