gemaakt op : 30 november 2018

Voorbeschouwing Jong Almere City - SV Spakenburg

De Blauwen zullen aanstaande zaterdag voor de tweede keer aan mogen treden tegen een jong team. Jong Almere City is de tegenstander. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar ook tweemaal in de derde divisie. Beide ploegen promoveerden, Spakenburg via het kampioenschap en de jongelingen van Almere City via de nacompetitie.

De ploeg van Ivar van Dinteren draait momenteel zeer moeizaam. Vier nederlagen op rij laten dat ook duidelijk zien. Sowieso zijn er pas drie overwinningen geboekt dit seizoen. Twee keer werd er gelijk gespeeld en de andere zeven wedstrijden eindigde in een nederlaag. De drie overwinningen waren ook allemaal tegen de laagvliegers die onderaan staan, te weten; FC Lienden, Scheveningen en VVSB. Daarmee weet Jong Almere zich nog net boven de streep terug te vinden op plek 15 met elf punten. Afgelopen zaterdag wist het tegen Excelsior Maassluis nog op gelijke hoogte te komen na een 1-0 achterstand, maar moest het door een goal van Sefa Kurt en een eigen goal van Tarik Evre toch een 2-1 nederlaag slikken. Bij de ploeg uit Flevoland zijn Bensabouh en Goselink beide topscoorder met 3 goals. Goselink tekende afgelopen weekend zijn derde goal aan en deed dat op zeer fraaie wijze. Met een uiterste strekking van het been wist hij de bal knap achter keeper Van Leeuwen te werken.

Spakenburg staat momenteel op een mooie vijfde plaats. Een positie op de ranglijst die ook strookt met de doelstellingen die voor aanvang van het seizoen zijn gesteld. Momenteel heeft Spakenburg 23 punten en nog drie wedstrijden voor de boeg voor de winterstop. De drie tegenstanders (Jong Almere, VVSB en De Treffers) zijn op papier niet sterker dan Spakenburg en naar verwachting zal Spakenburg dus comfortabel de winterstop ingaan. Bij Spakenburg zijn er momenteel 3 spelers die 4 goals achter hun naam hebben staan. Een van die spelers is de man in vorm, Argjend Selimi, die afgelopen wedstrijd tegen Kozakken Boys twee keer trefzeker was. Na een 0-1 achterstand wist hij dus de eindstand op 2-1 te zetten. Met name de 1-1 lieten zijn klasse en huidige vorm zien. Een voorzet van De Bondt schatte hij op juiste waarde door sterk voor zijn man te komen om vervolgens de bal achter de keeper te werken. Ook de tweede goal werd voorbereid door De Bondt, die in deze wedstrijd dus liet zien van grote waarde te zijn.

Scheidsrechter van dienst is de heer Van den Elzen. Hij zal de wedstrijd op gang brengen om 15:00 uur. Plaats van handelen is het Yanmar Stadion te Almere. Tot dan!