gemaakt op : 01 november 2018

Voorbeschouwing Jong Vitesse - SV Spakenburg

Aanstaande zaterdag wacht Spakenburg een uitwedstrijd op trainingscomplex Papendal. Jong Vitesse, geen totaal onbekende, zal de tegenstander zijn van de ploeg van John de Wolf. In de eerste editie van de tweede divisie troffen de twee ploegen elkaar al eerder. Op Papendal werd het destijds 2-2. Op de Westmaat werd de punten eveneens gedeeld en wederom met een 2-2 uitslag. 

Spakenburg heeft net de wedstrijd tegen Willem II achter de rug. In het treffen in de knvb beker was Spakenburg geen partij voor Willem II. De ploeg uit Tilburg kon vrij gemakkelijk uitlopen naar een 5-0 voorsprong. Het verlies lag uiteraard wel in de lijn der verwachting, maar toch zullen vele Blauwe supporters de hoop hebben gehad dat de huid wat duurder verkocht zou zijn geworden.

Wat nu telt is de competitie, daarin wist Spakenburg afgelopen weekend te winnen. In eigen huis tegen Scheveningen kon Spakenburg een 1-2 achterstand ombuigen tot een 3-2 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Bitter (1-0), Koelewijn (2-2) en Ties (3-2). Door de overwinning vind Spakenburg zich weer terug in het linkerrijtje, momenteel op plaats 8 met 16 punten, met die 16 punten deelt het de positie van HHC Hardenberg, maar de oranjehemden hebben een beter doelsaldo. Bij Spakenburg is momenteel Bitter de topscoorder, hij is goed voor 4 goals. 


Jong Vitesse wist afgelopen weekend te winnen in en tegen Lienden. Met 2-4 werd de ploeg van trainer Hans vd Haar verslagen. Twee keer kwam de ploeg in het zwart/geel op voorsprong, maar twee keer kon oud-prof Hemmen de stand gelijk trekken voor Lienden. Agrafiotis nam met het gelijke spel geen genoegen en tekende vlak voor tijd nog twee treffers aan. Door de overwinning steeg de ploeg van Joseph Oosting een paar plekken en staat het nu op plek 11. Net als Spakenburg is het doelsaldo exact 0, Jong Vitesse vond 14 keer het net en kreeg er evenveel tegen en bij Spakenburg is dat 16 om 16. Bij de jongelingen van Vitesse zijn er twee aanvallers met drie goals achter de naam: De Beer en Acheffay (die ook afgelopen weekend eenmaal trefzeker was).

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Thijs. In Arnhem op Papendal zal afgetrapt worden om 18:00 uur. Tot dan!