gemaakt op : 08 oktober 2020

Voorbeschouwing Koninklijke HFC - SV Spakenburg

Aanstaande zaterdag reist Spakenburg af naar Haarlem. Tegenstander aldaar is de Koninklijke HFC. 

Beide ploegen kwamen deze week in actie in de voorronde van de KNVB Beker. Beide kwamen van een koude kermis thuis. Spakenburg ging ongelukkig onderuit tegen AFC. De Haarlemmers leden een nederlaag tegen O.S.S. '20. Beide verloren ook op hun eigen veld en met 0-1. 

In de competitie staat de ploeg van trainer Tamerus op plek 8, maar de ploeg kwam twee keer minder in actie dan de rest. Dit door coronagevallen binnen de club. Een beter beeld geeft het aantal verliespunten, namelijk drie. Twee keer werd er gewonnen door de Kon. HFC en één keer werd er verloren. Tegen TEC en De Treffers werd er gewonnen, maar Quick Boys was te sterk. Clubtopscorer is Tadmine met 3 goals. 

Spakenburg staat boven de Kon. HFC, maar heeft dus zoals gezegd twee wedstrijden meer gespeeld. De Blauwen staan momenteel op plek 3 en hebben 9 punten in totaal. Twee keer werd er gewonnen en drie keer was een gelijkspel het eindresultaat. Daarmee is de ploeg van Eric Meijers nog ongeslagen in de competitie. Negen keer werd de keeper van de tegenstander gepasseerd. De doelpuntenmakers waren Eindhoven (4 keer), Vd Linden (3 keer), Schilder (1 keer) en Werkman (1 keer). 

Afgelopen weekend werd er in de competitie gewonnen tegen Katwijk. De ontlading was groot toen Werkman in de dyings seconds de bal langs keeper De Jong kopte en daarmee de 3-2 op het bord zette.

​De statistieken van de afgelopen wedstrijden zijn in het voordeel van de Koninklijke HFC. In de laatste vijf wedstrijden pakte de withemden vier keer de winst en één keer werden de punten gedeeld tussen beide ploegen. Het gelijke spel was het resultaat van het laatste treffen. Toen werd het 1-1 op het veld van de Haarlemmers. De goals kwamen toen van Tavares en de nu in het Blauw spelende Vd Linden. 

De clash tussen de Koninklijke HFC en SV Spakenburg op de Spanjaardslaan begint om 15:30 en zal te volgen zijn via onze kanalen en live te zien zijn op Eyecons.nl.