gemaakt op : 12 april 2019

Voorbeschouwing Kozakken Boys - SV Spakenburg

Morgen wacht de klassieker tussen de Kozakken Boys en SV Spakenburg. Het einde van de competitie nadert alweer en er resteren nog maar zes wedstrijden, beide ploegen spelen alleen nog voor een zo hoog mogelijk eindklassering. In het eerdere treffen werd het op de Westmaat 2-1. Daarin kwamen de Blauwen op achterstand, maar Selimi wist hoogstpersoonlijk de wedstrijd om te draaien door twee keer te scoren.

Kozakken Boys staat momenteel op plaats 8 en is daarmee dus een ploeg in de middenmoot. Dat is wel even andere koek dan vorig jaar waarbij de Werkendammers nog meededen in de titelstrijd. Katwijk was de concurrent en het kwam aan op de laatste speeldag in een direct treffen tussen de Kozakken en de Katwijkers. Daarbij trokken, zoals bekend, de oranjehemden aan het langste eind.

Terug naar de realiteit van nu, plek acht dus met 44 punten. Daarvan werden er in de laatste 5 wedstrijden 12 gehaald doormiddel van 4 winstpartijen en 1 verliespartij. Met name de overwinning tegen de buren viel op. De Vogels werden geplukt, geslacht en verorberd. 5-0 was de eindstand en dat was vooral de verdienste van het uitstekende spel van de Werkendammers. Wat opviel was dat vooral de toekomstige aanwinsten van de buren hun talenten lieten zien. Azzouti, Stout en Monteiro lieten alledrie van zich spreken doormiddel van een goal. Azzouti is ook degene die zelf al goed is voor 15 goals en kan dus met recht een aanwinst genoemd worden voor IJsselmeervogels. Vorige week werd er tegen Jong Almere City gewonnen met 3-1 en ook daar was Azzouti trefzeker.

Spakenburg speelde afgelopen weekend tegen De Treffers en wist met een 1-0 overwinning de drie punten op De Westmaat te houden. Doelpunt kwam van Mike Vreekamp die een mooie actie en dito voorzet van Bitter een goed vervolg gaf. Vreekamp bracht daarmee zijn teller op 5 goals. Bij de Blauwen is Ties nog steeds de topscorer met 11 treffers.

Door de overwinning staat Spakenburg momenteel op plaats vijf met 48 punten. Dat puntenaantal deelt het met Katwijk en Excelsior Maassluis. Maar deze ploegen hebben een beter doelsaldo en staan daarom boven de Blauwen.

De wedstrijd op Sportpark de Zwaaier staat onder leiding van dhr. Van den Elzen. Het treffen zal in gang worden gebracht om klokslag 15:00 uur, tot dan!