gemaakt op : 31 januari 2020

Voorbeschouwing Noordwijk - Spakenburg

Morgen reist Spakenburg voor de tweede keer op rij af buiten de dorpsgrenzen om drie punten te veroveren. Vorige week tegen AFC lukte dat niet, morgen tegen Noordwijk dus de herkansing.

Noordwijk staat momenteel op plek negen, daarmee staat het 1 plek boven de Blauwen. Het aantal punten, 27, is evenveel, alleen Noordwijk heeft een beter doelsaldo. Vorige week speelden de kustbewoners gelijk tegen ASWH op sportpark Schildman. Een bloedeloze 0-0 prijkte aan het einde op het scorebord. In de week ervoor een minder bloedeloze gelijkspel, in de derby tegen Rijnsburgse Boys werd het 3-3.

De wedstrijden daarvoor werden ruim gewonnen door de Noordwijkers. Scheveningen werd aan de kant gezet met 1-4 en Jong Volendam zelfs met 5-1. Bij de ploeg van Kees Zethof is Van Staveren de man die op schot is (10 goals) strak gevolgd door Wendt (9 goals).

Spakenburg ging dus zoals gezegd vorige week onderuit tegen AFC. Na het verlies tegen Ajax moest het dus voor de tweede keer een nederlaag slikken in Amsterdam. Door de nederlaag en het gelijk spel van Noordwijk zakte de Blauwen dus een plaatsje op de ranglijst. De week ervoor werd er thuis tegen ASWH gewonnen met 1-0.

In het eerdere treffen dit seizoen won Spakenburg met 2-1 tegen Noordwijk op de Blauwe zijde van de Westmaat.

De clash in de middenmoot op sportpark Duinwetering begint om 14:30 uur, tot dan!