gemaakt op : 06 december 2017

Voorbeschouwing Spijkenisse – Spakenburg

Spakenburg mag zaterdag afreizen richting Zuid Holland, onder de rook van Rotterdam wacht VV Spijkenisse als tegenstander.

Spijkenisse heeft het moeilijk dit seizoen, de ploeg staat op de een na laatste plek, maar het heeft wel maar liefst 8 punten voorsprong op de nummer laatst Magreb 90. En naar boven kijkend heeft Spijkenisse slechts 2 punten achterstand op de nummer 13 ONS Sneek. Daar tussenin staan nog Scheveningen, ACV en Capelle. Het is dus dringen onderin de ranglijst.

Twee overwinningen, zeven verliespartijen en vijf gelijke spelen is de huidige balans van het team van trainer Peter Wubben. Met name de goals tegen is het probleem bij de ploeg uit Spijkenisse. 38 tegengoals werden er al geïncasseerd.

Afgelopen zaterdag mocht Spijkenisse op bezoek bij ODIN '59, op het kunstgras in Heemskerk maakten beide teams er geen spektakel van. Met de uiteindelijke puntendeling (1-1) moesten beide ploegen zich tevreden stellen.

Spakenburg is nog steeds de nummer twee en de achtervolger van koploper Jong Almere City. De ploeg uit Flevoland heeft, helaas voor de Blauwen, nog niet veel punten laat liggen. Dat geeft toch enige druk op de Blauwen en dat bleek ook in de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam afgelopen zaterdag. Het team van John de Wolf zit nu eenmaal in een mindere periode qua vorm. Na een rode kaart bij Jong Volendam konden de Blauwen een uur lang zoeken naar de winst maar de Blauwen konden, op een aantal kansen na, de tegenstander niet echt pijn doen. De na rust gemaakte goal van Steltenpool werd niet snel opgevolgd met een tweede treffer waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut. Volendam loerde op de counter en kees Pier Tol wist zijn gemiste penalty uiteindelijk goed te maken door pas in blessuretijd voor de 2-0 te zorgen.

De 2-0 zorgde wel weer voor de broodnodige driepunter, wat goed voelde na twee gelijke spelen. Zaak om nu een mooie reeks neer te zetten, want tegen Spijkenisse zal Spakenburg met niets minder dan een overwinning genoegen nemen.

De wedstrijd op sportpark Jaap Riedijk start om 14:30 uur. Tot dan!