gemaakt op : 06 oktober 2020

Voorbeschouwing SV Spakenburg - AFC Amsterdam

Vanavond is het weer tijd voor voetbal! Waar normaal iedereen had kunnen genieten van een heerlijke avondje bekervoetbal op de Blauwe zijde van De Westmaat, moeten we het nu doen met het volgen op afstand. De tegenstander van vanavond is competitiegenoot AFC. Het belooft een kraker te worden gezien het gegeven dat beide ploegen in goeden doen zijn. 
 
AFC is momenteel de koploper van de Tweede Divisie. De Amsterdammers doen het, zoals verwacht, weer uitstekend. De ploeg is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de favorieten voor de titel. Een knappe prestatie gezien de sterkte van de competitie. 
 
Afgelopen weekend speelde AFC een kraker tegen ASWH. Voor aanvang stond AFC op 10 punten en ASWH op 9 punten. De leiding werd tot tweemaal toe brutaal door ASWH genomen. AFC kwam twee keer op gelijke hoogte en wist vlak voor tijd zelfs de winnende treffer te maken. Door de winst ging het weer over Quick Boys heen, die door de zege op IJsselmeervogels op plek twee staan.
 
In de drie wedstrijden daarvoor wist AFC ook telkens te winnen. De aan de zegekar gebonden tegenstanders waren HHC (0-2), De Treffers (0-3) en Quick Boys (5-1). In de seizoens-ouverture werd niet de volle buit gepakt, tegen Noordwijk bleven de Amsterdammers op een gelijkspel (2-2) steken.  
 
Wat geen verrassing zal zijn is dat Raily Ignacio de clubtopscorer is. Maar liefst zeven keer wist hij het net al te vinden. Daarmee is de rappe en behendige spits ook de topscorer van de competitie. 
 
Spakenburg speelde afgelopen weekend qua scoreverloop een bijna identieke wedstrijd als AFC. Het kwam ook twee keer achter, twee keer op gelijke hoogte (zowel AFC als Spakenburg hadden daar een penalty voor nodig) en wist ook in extremis nog de winnende te maken. Daarmee stuurden de Blauwen Katwijk met lege handen naar huis en wist het zichzelf te nestelen in de top van de Tweede Divisie. De ploeg van Eric Meijers heeft inmiddels 9 punten en staat daarmee 4 punten achter op koploper AFC.
 
Bij Spakenburg is de clubtopscorer Robin Eindhoven. De zeer sterk spelende spits heeft inmiddels vier goals achter zijn naam. Vlak daarachter, met drie goals, staat de eveneens goed spelende Floris vd Linden. 
 
De laatste vijf wedstrijden tussen Spakenburg en AFC maken één ding duidelijk, de Blauwen hebben een appeltje te schillen met de rood-zwarten! Alle vijf de duels werden verloren door Spakenburg, een statistiek waar dus snel verandering in moet komen.
 
De clash tussen de beide nog ongeslagen ploegen zal beginnen om 20:00 uur. Zoals gezegd helaas nog steeds zonder suppoters. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de wedstrijd toch te volgen. Allereerst kunt u via onze eigen kanalen op de hoogte blijven (@SV_Spakenburg op Twitter en spakenburg_sv op Instagram). Daarnaast is de wedstrijd live te zien en horen. Op de radio kunt u de wedstrijd volgen bij LOS Sport en bij Eyecons kunt u op de website de wedstrijd live bekijken.
 
Veel plezier op afstand toegewenst, Forza Blauwen en stay safe!