gemaakt op : 10 mei 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – ASWH

Komende zaterdag speelt Spakenburg de een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Aan de Blauwe zijde van de Westmaat nemen de mannen van John de Wolf het op tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor ASWH staat er dit seizoen niets meer op het spel. Door de overwinning op ODIN ’59 afgelopen weekend zijn de mannen uit Hendrik-Ido-Ambacht zeker van nog een seizoen in de Derde Divisie. Dat bereikte de club wel zonder ex-Spakenburg speler en clubtopscoorder Peter de Lange. Hij raakte een aantal weken geblesseerd, is onder het mes geweest en speelt dit seizoen niet meer. Na twee seizoenen ASWH vertrekt hij ook en wordt hij volgend seizoen bij Spijkenisse herenigt met Kees Tol. 

De ploeg van Cesco Agterberg heeft het het hele seizoen al zwaar, maar heeft drie wedstrijden voor tijd dan eindelijk wel de zekerheid gevonden over de toekomst. Een opluchting voor ASWH en wellicht dat Spakenburg gebruik kan maken van de situatie waarin de tegenstander voor niets speelt. 

Voor Spakenburg staat alles nog op het spel. Er zijn nog vier punten nodig om het zo begeerde kampioenschap binnen te halen, maar dat betekend ook dat Spakenburg dat komende zaterdag niet op eigen kracht kan halen. Na het (onnodige) gelijke spel tegen ACV afgelopen zaterdag, zijn de Blauwen zaterdag afhankelijk van de uitslag van Scheveningen. En ondanks dat ASWH dus al veilig is en hun topscoorder moet missen, moeten de Blauwen zeker waken voor onderschatting. De laatste weken vindt Spakenburg maar met moeite het doel van de tegenstander. Getuige ook het feit dat club topscoorder Kees Tol zijn laatste goal scoorde op 24 februari in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Daar moet wel bij gezegd worden dat hij de laatste wedstrijden wat minder speelminuten kreeg dan hij zelf waarschijnlijk zou willen.


De eerste wedstrijd van dit seizoen speelde Spakenburg de heenwedstrijd tegen ASWH. Die leek voortvarend te beginnen, al snel stond de voorsprong op het scorebord, maar die verdween na rust toen Spakenburg de regie over de wedstrijd kwijt raakte. Spakenburg kwam zelfs met 2-1 achter te staan, maar toch 
nam Spakenburg uiteindelijk het eerste punt van het seizoen mee naar huis door een late goal van Bert Steltenpool. 

Zoals gezegd kan Spakenburg niet op eigen kracht alleen kampioen worden. Er moet met een schuin oog gekeken worden naar Scheveningen dat het komende zaterdag in een thuiswedstrijd opneemt tegen VVOG.
Scheveningen zit in een goede flow zoals we weten, maar VVOG is de ploeg die officieel nog één punt nodig heeft om ook volgend seizoen te acteren Derde Divisie. De hoop is er dus dat zij in ieder geval hun uiterste best doen om dat op eigen kracht te bereiken.

Maar zoals altijd het devies is: de Blauwen moet eerst naar hunzelf kijken en zorgen voor een overwinning. Daarbij is de steun van de trouwe Blauwe supporters natuurlijk hard nodig, dus kom in groten getale en support de mannen in het veld naar een overwinning!

De wedstrijd in Spakenburg staat onder leiding van de dhr. Koekoek uit Almere. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 15:00 uur, tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2005-2006.     0-23-1
2017-2018.                  
2-2