gemaakt op : 15 januari 2020

Voorbeschouwing SV Spakenburg – ASWH

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop staat voor de deur en dat is ook gelijk de eerste wedstrijd in de tweede helft van het seizoen. Met de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC hebben we alle teams één keer ontmoet en gaan we dus op voor de herhalingen. Tegenstander zaterdag is dezelfde als waartegen we de competitie begonnen, namelijk ASWH.

De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht is op dit moment de rode lantaarndrager in de Tweede Divisie, al staat Jong Volendam er alleen maar boven omdat ze een beter doelsaldo hebben. Met slechts twee gewonnen wedstrijden en drie gelijke spelen, wist de ploeg van trainer Veenstra tot nu toe maar negen punten te vergaren, vijftien minder dan de Blauwen. 

Al tien wedstrijden werd er niet gewonnen, wel twee keer gelijk gespeeld, zoals afgelopen zaterdag thuis tegen TEC (2-2). Niet het seizoen dat de promovendus zich waarschijnlijk had voorgesteld, maar er zijn nog flink wat wedstrijden te gaan om dat goed te maken. Met name de tegendoelpunten vallen op bij ASWH, met 46 tegentreffers incasseren ze er bijna drie gemiddeld per wedstrijd en met maar achttien gescoorde doelpunten gaat het dus erg moeizaam.

Ook Spakenburg speelde afgelopen zaterdag gelijk in de uitwedstrijd tegen de Koninklijke HFC. HFC, dat alle voorgaande ontmoetingen met de Blauwen nog had weten te winnen, wist de wedstrijd niet in hun voordeel te beslechten. Voor Spakenburg een mijlpaal, en uiteraard geen slechte uitslag in een uitwedstrijd tegen een ploeg die zichzelf vlak voor de winterstop zelfs nog even koploper mocht noemen. Met de in de winter overgekomen Van den Houten zette trainer Meijers gelijk zijn eerste versterking nee. Robin Eindhoven is inmiddels ook speelgerechtigd, maar kwam de hele wedstrijd niet van de bank af. 

Misschien dat we hem zaterdag voor het eerst live mogen zien en wellicht ook met een mooi en doelpuntrijk debuut. Dat er voorin een impuls nodig was blijkt ook wel uit het aantal doelpunten van Spakenburg. 26 doelpunten is wat aan de magere kant als je echt mee wil doen, zeker omdat we er ook 36 tegen kregen. Alleen onze tegenstander ASWH en Jong Volendam kregen er meer tegen, dus ook achterin is er ruimte voor verbetering 

De heenwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht leverde uiteindelijk een gelijkspel op, wat achteraf misschien wel terecht was, maar waar Spakenburg uiteraard niet op hoopte. Tegen de promovendus begon het nog wel goed, maar echte kansen om op voorsprong te komen waren er niet. In de tweede helft was het ASWH dat wel de score wist te openen, en daarmee moest Spakenburg in de achtervolging. Door het doelpunt van Werkman werd er nog een punt veilig gesteld. Diezelfde Werkman velde in hoogste eigen persoon het oordeel over ASWH in de bekerwedstrijd die we dit jaar ook nog speelden. Met zijn twee doelpunten werd ASWH verslagen, bekerden we door, wisten we moeizaam langs OFC Oostzaan te komen en staan we daardoor over een week in de Johan Cruijff ArenA. Al met al scoorde de centrale verdediger al vijf keer dit seizoen en draagt hij ook op die manier zijn steentje bij.

Scheidsrechter van dienst komende zaterdag is dhr. Wiersma uit Drachten. De leidsman floot nog niet eerder in de Tweede Divisie en maakt dus zijn debuut komende zaterdag op onze mooie Blauwe zijde van de Westmaat. Om 15.00 uur fluit hij voor het eerst en begint het jaar 2020 ook thuis voor de Blauwen, tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2017-2018 2-1 2-2
2019-2020 1-1
2019-2020 2-0 (KNVB beker)