gemaakt op : 03 april 2019

Voorbeschouwing SV Spakenburg – De Treffers

Er restten ons nog maar een paar wedstrijden dit seizoen. Het zou natuurlijk mooi zijn als we die wedstrijden dan toch nog met een mooi resultaat mogen afsluiten. Zowel Spakenburg, als de tegenstander van zaterdag, spelen eigenlijk nergens meer voor, dus laten we hopen dat ze dan toch voor de supporters nog het onderste uit de kan willen halen. Of er zaterdag veel supporters van de bezoekende ploeg zullen zijn is even afwachten, want ze moeten helemaal uit Groesbeek komen. De Treffers komen namelijk op bezoek, een vereniging waar we nog niet zoveel historie mee hebben en dus een relatief onbekende tegenstander.

De Treffers staan momenteel op de tiende plaats met 35 punten uit 26 wedstrijden en hebben daarmee een voorsprong van vijftien punten op VVSB dat op de laatste p/d-plek staat. Hoewel het dus al de 28e speelronde is, loopt de ploeg uit Groesbeek nog één ronde achter en ze zouden zich zaterdag bij winst officieel veilig kunnen spelen. De ploeg heeft al het hele seizoen niet ver van de onderste regionen af gestaan, maar weet de laatste weken, en dan met name in februari, serieus afstand te nemen en zodoende zijn de zorgen niet zo groot meer bij de ploeg uit Groesbeek. Afgelopen zaterdag verloor De Treffers met een zuinige 1-0 van Kozakken Boys en dat was gezien de hele wedstrijd ook wel terecht.

Spakenburg dacht na de winst van twee weken geleden op GVVV misschien nog even stiekem aan het meedoen in de echte top, maar die droom viel afgelopen zaterdag hard in duigen. Op bezoek bij hekkensluiter VVSB moesten de Blauwen een zure 2-0 nederlaag slikken, waardoor de gastheren uit Noordwijkerhout de rode lantaarn overdroegen aan Barendrecht. De Blauwen begonnen nog wel redelijk, maar na een half uur kreeg Spakenburg toch de eerste treffer te verwerken en moest het in de achtervolging. Dat leverde uiteindelijk geen doelpunten op, VVSB verdubbelde de marge nog en daarmee bleven de punten in Noordwijkerhout.

Zaterdag spelen we weer voor eigen publiek en hopelijk geeft dat het team net dat beetje extra. In de uitwedstrijd tegen De Treffers, die de laatste voor de winterstop was, werd het 1-4 voor de Blauwen.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Joey Kooij uit Oostzaan, een bekende naam die pas twee wedstrijden in de Tweede Divisie floot. Maar we kennen hem vooral van tv van de wedstrijden die hij dit seizoen floot in de Eredivisie (9) en de Eerste Divisie (10). De wedstrijd begint om 15:00 uur, tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen.
De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2016-2017  3-4   1-0
2018-2019  1-4