gemaakt op : 11 april 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – DOVO

Nog zeven wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie en vijf punten voorsprong op nummer twee Quick Boys. Het einde is in zicht, maar we zijn er nog lang niet. Zo bleek zeker afgelopen zaterdag tegen Jong FC Twente, toen Spakenburg haar vijfde competitienederlaag te verwerken kreeg, de tweede in de laatste drie wedstrijden. Tussendoor tegen Capelle in de inhaalwedstrijd ging het ook al niet gemakkelijk, kortom Spakenburg zit op het moment in een wat mindere periode.

Al sinds de winterstop voert Spakenburg de ranglijst aan. Toen na de eerste wedstrijd van na de winterstop Spakenburg van Jong Almere City won, leek er niets aan de hand en dachten sommige fans misschien dat de weg naar het kampioenschap al open lag. Feit is dat het kampioenschap nog steeds volledig in zicht is, maar dat er wel keihard gewerkt moet blijven worden. Alleen op kwaliteit lukt het Spakenburg namelijk niet om de competitie zo goed als te beslissen. Er zijn, net als afgelopen zaterdag, al een paar goede mogelijkheden geweest om de concurrentie op een psychologisch onoverbrugbare achterstand te zetten, maar telkens lieten de Blauwen het dan juist liggen.

Komende zaterdag weer de kans voor Spakenburg om zich op te richten en de juiste vorm weer te pakken te krijgen. Dat zal dan moeten gebeuren tegen de Rooien uit Veenendaal, DOVO.

DOVO moest doordeweeks nog aan de bak in de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente, die zij wisten te winnen door een afstandsschot van Salim Amerzgiou. Een nipte zege, maar wel één die telt. De ploeg uit Veenendaal staat momenteel op een negende plaats met 39 punten en is daarmee zo goed als veilig voor nog een seizoen in de Derde Divisie.

De heenwedstrijd in Veenendaal eindigde in een teleurstellend gelijkspel. Zowel het voetbal als de uitslag waren niet om over naar huis te schrijven. DOVO was tot aan de eerste Spakenburgse goal eigenlijk de betere ploeg, maar toch was het Spakenburg dat via Menting op 1-0 kwam. Met de 2-0 van Steltenpool tien minuten voor tijd, leek het dan toch ineens een kat in ’t bakkie, maar door slap voetballen wist DOVO toch nog twee keer te scoren en een punt in eigen huis te houden. Zaterdag voor Spakenburg de kans om dit resultaat te verbeteren en de drie punten op de Westmaat te houden.

Bij DOVO spelen twee vroegere Blauwen, te weten Adil Mahdadi en Salim Amerzgiou. Amerzgiou beleefde bij Spakenburg natuurlijk al veel successen, maar vertrok afgelopen zomer naar Veenendaal, omdat de aanvaller weinig tot niet aan spelen toe kwam in het eerste elftal van de Blauwen. Voor Mahdadi is het momenteel zijn laatste seizoen, nadat hij nu alweer vier seizoenen bij DOVO actief is.

Beide spelers bewezen Spakenburg nog een grote dienst door een aantal weken geleden de twee doelpunten te scoren in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Almere City. Een Jong Almere City dat het de laatste weken behoorlijk laat liggen en niet echt meer voor de titel lijkt te strijden.

Quick Boys doet dat wel. Afgelopen zaterdag probeerde de ploeg uit Katwijk met de komst van Dirk Kuijt extra druk op de Blauwen te zetten en zo vol voor het kampioenschap te gaan. Het brengen van Kuijt bracht echter niet het gewenste effect want Quick Boys ging op eigen bodem met 0-2 onderuit tegen Jong FC Groningen.

Maar wat te denken van Scheveningen? Winnen van Spakenburg en van de laatste dertien wedstrijden er al twaalf gewonnen. De ploeg van trainer John Blok zit duidelijk goed in zijn vel, en hoewel de achterstand op het moment negen punten bedraagt, kan het zomaar nog gek lopen als de ploeg haar wedstrijden maar blijft winnen.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Van de Pol uit Zwolle, hij zal Spakenburg en DOVO voor het eerst fluiten dit seizoen. Hij floot dit seizoen al 17 wedstrijden in diverse competities, waarin hij 58 keer de gele kaart trok en drie keer de rode. 

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2007-2008  1-1 ​0-5
2008-2009 ​1-1 ​0-3
2009-2010 ​4-1​ 0-3
2017-2018​ 2-2