gemaakt op : 14 november 2019

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Excelsior Maassluis

Na de daverende overwinning op Katwijk afgelopen zaterdag, spelen we nogmaals een thuiswedstrijd. Ditmaal komt Excelsior Maassluis op bezoek op de Westmaat. Zoals gebruikelijk starten we om 15:00 uur op onze mooie Blauwe zijde van het sportpark.

Het verschil op de ranglijst tussen de twee teams is twee plekken en slechts één punt. Dit betekent dus dat de Blauwen komende zaterdag een goede slag kunnen slaan en zelfs over de Tricolores uit Maassluis heen kunnen gaan op de ranglijst. Met een klein beetje geluk is het zelfs mogelijk om na zaterdag weer in het linker rijtje te staan en dan ziet het leven van een Blauwe er ineens een stuk beter uit dan een paar weken geleden.

Excelsior Maassluis is dit seizoen ook nog niet de constante ploeg die het de laatste seizoen was en waarmee het vorig jaar als tweede eindigde achter kampioen AFC. Met net zo een valse start als Spakenburg, wist de ploeg zich wel wat eerder op te richten en de weg omhoog in te slaan. Maar met de resultaten van de laatste twee weken, blijft de ploeg hangen in de top van het rechter rijtje. Met verlies in de uitwedstrijd tegen AFC, wat op zich niet zo raar is, en het gelijke spel thuis tegen Rijnsburgse Boys afgelopen zaterdag, is een driepunter ook bij Excelsior weer van harte welkom.

Spakenburg wist de drie punten afgelopen zaterdag duidelijk op de eigen Westmaat te houden, met die dus klinkende overwinning op de Katwijkers. Na hard onderuit te zijn gegaan in Scheveningen, werd er duidelijk even wat recht gezet. Katwijk deed zeker mee, was natuurlijk ook gevaarlijk, had zelfs overduidelijk de overhand in het eerste kwartier, maar bij de Blauwen was er sinds tijden weer eens echt vuur en passie te zien.

De vraag is of het de meesterhand van ónze Chris “Steen” was dat dit vuur deed aanwakkeren? In het treffen met Katwijk had hij het team immers op een aantal plekken gewijzigd en de spelers speelden duidelijk met een andere instelling. Of zijn hand zaterdag ook de boventoon voert is nog even afwachten, want dat er een andere trainer moet komen is duidelijk. Simpelweg om het feit dat Chris niet de benodigde papieren heeft. 

Maar voorlopig mag hij het roer nog in handen houden tot er witte rook is en een nieuwe trainer aan boord komt. En uiteindelijk zijn het toch dezelfde spelers die het moeten doen, wie er ook langs de zijlijn staat. 

Laten we hopen dat het heerlijke resultaat van afgelopen weekend een boost geeft om op die weg verder te gaan en er een mooi seizoen van te maken. Tenslotte stonden we in het seizoen 2013/2014 na elf wedstrijden ook op een tiende plaats en we weten allemaal hoe dat toen afliep in Volendam.

Scheidsrechter van dienst is dhr. Tunnissen uit Venray, die dit seizoen vijf wedstrijden floot in de Tweede Divisie. 

Zoals gezegd zal hij de wedstrijd om 15:00 uur in gang zetten. Tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2013-2014 3-1 1-0 
2014-2015 1-2 1-3 
2015-2016 0-1 1-5 
2016-2017 2-1 1-1 
2018-2019 0-2 1-2