gemaakt op : 10 januari 2019

Voorbeschouwing SV Spakenburg - HHC Hardenberg

De winterstop zit er weer op en ondanks dat het natuurlijk lekker is om rust te nemen, zeker met alle familieaangelegenheden in de maand december, is het niet echt winter geweest op de zaterdagen dat er niet gespeeld werd. De echte laatste koude zaterdag was juist de laatste competitiewedstrijd van 2018, namelijk de wedstrijd tegen De Treffers. 
 
Afijn, de bal gaat weer lekker rollen en wel tegen HHC Hardenberg. De club uit het oosten is geen onbekende voor Spakenburg en neemt daarnaast een prominente rol in het zaterdag amateurvoetbal. Al met al een mooi affiche voor de eerste wedstrijd van 2019 en voor alles wat Blauw is nog mooier gezien het feit dat het om een lekkere thuiswedstrijd gaat. 
 
HHC Hardenberg staat momenteel op plek 8 met 24 punten. Een beetje een plek van een grijze middenmoter, zeker gezien het eindresultaat van vorig jaar, namelijk plek 3. Het jaar daarvoor was het allemaal nog wat minder, namelijk een eindklassering van plek 14, maar dit was een uitzondering. Zoals eerder gezegd is HHC een toonaangevende club die vaak lang meedoet in de top 5. Zo stond het namelijk in de jaren 2013, 2014, 2015 en 2016 telkens in de top 5 aan het einde van het seizoen. Toch is het aan de andere kant dus al wel een tijd terug dat HHC zichzelf kampioen mocht noemen, daarvoor moeten we terug naar de tijd van de hoofdklasses. In de hoofdklasse c werden de oranjehemden voor het laatst kampioen in 2008. Terug naar het huidige seizoen, voor de winterstop speelde HHC zijn laatste wedstrijd thuis tegen Jong Vitesse. Tegen de jongelingen in het zwart-geel moesten de Hardenbergers het afleggen met 0-3. Geen lekker gevoel dus om mee te nemen in de winterstop. Daarvoor werd er twee keer gelijk gespeeld en de laatste overwinning is tegen IJsselmeervogels geweest, die werden met 3-0 naar huis gestuurd. Topscoorder bij de oranjehemden is momenteel Van der Leij met 9 goals die vlak gevolgd wordt door Hemmink met 8 goals. 
 
Spakenburg speelde, zoals gezegd, zijn laatste wedstrijd uit tegen De Treffers. Tegen de ploeg uit Groesbeek kwam de ploeg van John de Wolf nog op achterstand, maar wist het orde op zaken te stellen en ging men uiteindelijk met 3 punten de bus in na een 1-4 overwinning. Wel een lekker gevoel dus, overeenkomend met het algehele gevoel dat het prima tot goed gaat met de Blauwen. Hoewel er altijd wel kritiek te geven is, zo zou het spel niet altijd je van het zijn, staat Spakenburg gewoon mooi in de top 5. Op het moment van schrijven zijn de Blauwen aan het eind gekomen van hun trainingskamp in Marbella. Onder een heerlijk zonnetje is gewerkt aan teambuilding en is ook nog geoefend tegen Noordwijk (winst met een 3-4 eindstand). Daarbij was ook de nieuwe tussentijdse aanwinst aanwezig, Tavares die over is gekomen vanuit het buitenland en daarvoor bij Kozakken Boys van grote waarde was, de aanvallende middenvelder is vastgelegd door Spakenburg voor 1,5 jaar. 
 
De wedstrijd tussen zal aanvangen om 15:30 uur. Het treffen staat onder leiding van de heer S. Veekamp. Wij zien u graag in groten getale op de Blauwe zijde van de Westmaat, tot dan!