gemaakt op : 04 oktober 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Jong FC Groningen

Na de prachtige overwinning van afgelopen zaterdag tegen Quick Boys gaat het seizoen komende zaterdag verder op de eigen Westmaat. Tegen Jong FC Groningen gaan de Blauwen proberen de goede reeks voort te zetten. Ongeslagen nog, met twee gelijke spelen en vier keer winst, staat Spakenburg bovenaan de ranglijst. Trotse lijstaanvoerder, maar dat schept zeker ook verwachtingen. Clubs doen er natuurlijk vaak al een schepje bovenop als ze tegen Spakenburg spelen en dat zal nu zeker niet minder worden.

Zoals gezegd won Spakenburg afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Met name de eerste helft en in het begin van de tweede helft was de thuisclub de betere, maar Spakenburg bleek uiterst effectief te zijn. Quick Boys creëerde opvallend veel kansen, maar de bal mocht het niet vinden voor Quick Boys. Ondanks dat Spakenburg het bij vlagen moeilijk had en de thuisploeg er de druk goed op had, lijkt de ploeg toch nog steeds te groeien. Zijn het niet de verdedigers die een uitstekende wedstrijd spelen, niet dat ze dat afgelopen zaterdag niet deden, dan is het wel keeper Ter Wielen die een aantal keer uitblonk en een zeer goede pot speelde. Daarnaast waren dus zoals gezegd ook de aanvallers in vorm, drie goals in een uitwedstrijd is namelijk zeker goed te noemen.

Afgelopen dinsdagavond speelden ook de beloften van Spakenburg nog een thuiswedstrijd tegen Jong DHSC uit Utrecht. Een wedstrijd die betrekkelijk eenvoudig gewonnen werd met 4-1, al had dat zeker hoger moeten uitvallen. Spakenburg had nagenoeg de hele wedstrijd de regie in hadden, maar in de tweede helft leek de fut er een beetje uit, wat ook resulteerde in het uitblijven van doelpunten. Na de drie treffers in de eerste helft, was het alleen Koelewijn nog die vlak voor tijd de vierde treffer nog aantekende. Positief was het om te zien dat Tom Menting een hele wedstrijd kon meedoen. Ook Tom Oostinjen maakte minuten, maar werd in de rust gewisseld.

Jong FC Groningen wist afgelopen zaterdag in eigen huis DVS ’33 aan de zegekar te binden. De derde winst voor de Groningers in dit seizoen. Met nog twee gelijke spelen en één verliespartij, heeft de ploeg elf punten vergaard, drie minder dan de Blauwen, en staat daarmee op een vierde plaats. Het is algemeen bekend dat de jong teams veel spelers gebruiken, al zijn er afspraken omdat te minimaliseren. Zaterdag is het maar de vraag wat voor team er de wei ingestuurd gaat worden. Door het interlandweekend zijn de spelers van FC Groningen voor het merendeel vrij en die zouden dus wel eens aan de start kunnen verschijnen.

Maar in de vorm waarin Spakenburg op het moment steekt, zou het voor niemand echt bang moeten zijn. De ploeg draait elke wedstrijd beter en beter, meer op elkaar ingespeeld en als het progressie blijft maken, dan kan het zeker nog ver komen. Uitgaan van eigen kracht, de koppen erbij houden en de twaalfde man die erachter gaat staan om de Westmaat te laten kolken. Allemaal ingrediënten die uiteindelijk voor de titel moeten gaan zorgen, want dat is toch zeker de doelstelling van de Blauwen.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Van den Elzen uit Berghem. De leidsman floot dit seizoen pas twee wedstrijden, allebei in de derde divisie. In deze twee wedstrijden trok hij vijf keer de gele kaart, rood bleef tot nu toe nog op zak. De wedstrijd begint om de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan!