gemaakt op : 28 februari 2020

VOORBESCHOUWING | SV Spakenburg – Jong Volendam

Na een weekend rust wacht er voor Spakenburg zaterdag een thuiswedstrijd in speelronde 23. De tegenstander is hekkensluiter Jong Volendam.

Voor het weekendje rust speelde Spakenburg ook al tegen een jong team, toen was het Jong Sparta in een uitwedstrijd op het Kasteel. Spakenburg won met 2-4 nadat het nog met 1-0 achterkwam tegen de Spartanen. In de week daarvoor verloren de Blauwen thuis tegen HHC. Daarmee kwam er een einde aan een reeks van ongeslagen wedstrijden op de Blauwe zijde van de Westmaat. De laatste keer daarvoor was het verlies tegen AFC aan het begin van de competitie.

De club topscorer bij de nummer 9 van de tweede divisie is Marlon Versteeg. Door zijn twee goals tegen Jong Sparta staat hij momenteel op zeven treffers.

Jong Volendam staat zoals gezegd onderaan de ranglijst. Van de 22 wedstrijden werd er maar liefst 16 keer verloren. Bij de andere zes wedstrijden is de balans tussen gelijk en winst precies verdeeld, 3 om 3 dus. In de afgelopen twee wedstrijden werd er verloren van Scheveningen (1-2) en van De Koninklijke HFC (4-0). De laatste overwinning behaalde de Volendammers in de week daarvoor. Tegen mede degradatiekandidaat TEC viel het dubbeltje wel de goede kant op, een 3-1 overwinning zorgde toen voor een driepunter.

Bij de oranjehemden is Blel de man met de meeste goals, hij is goed voor zes treffers.

In het eerdere treffen werd het in het Kras Stadion 1-1. De Blauwen kwamen toen op voorsprong door Versteeg, die eerder in de wedstrijd nog een penalty had gemist. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwam echter toch de gelijkmaker. Van de Ven was toen degene die het feestje voor de Blauwen verknalde.

De aangewezen man voor Blauwe goals zaterdag lijkt Versteeg. Tegen Jong Sparta scoorde hij zowel thuis als uit tweemaal, volgens die logica moet hij in de aankomende wedstrijd dus minimaal 1 keer scoren tegen de jongelingen van Volendam.

De wedstrijd op de Westmaat begint om 15:00 uur, tot dan!