gemaakt op : 25 januari 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Quick Boys

Na het teleurstellende verlies van afgelopen zaterdag tegen Odin '59 is de concurrentie dichterbij gekomen, maar de Blauwen voeren de ranglijst nog wel steeds aan. Komende zaterdag staat op de eigen Westmaat de topper tegen Quick Boys op het programma. Dat betekent de nummer 1 tegen de nummer 3 in de Derde Divisie Zaterdag.

Naast VV Katwijk zijn de Boys de andere grootheid uit het vissersdorp en mag het als een van de voetbalbolwerken in Nederland worden beschouwd. En de mannen van trainer Gert Aandewiel reizen zaterdag met het nodige vertrouwen naar Spakenburg af, met de volle zes punten uit de twee wedstrijden na de winterstop. Ook de onderliggende cijfers liegen er niet om, met elf doelpunten voor en twee tegen. Grote man bij de Boys op dit moment is Yordi Teijsse, met maar liefst zeven doelpunten in die twee wedstrijden en een totaal van negentien dit seizoen.

Quick Boys begon het seizoen nog wat wankel, maar naarmate het seizoen vordert, komt de ploeg meer en meer in vorm en toont het zich één van de naaste belagers voor het kampioenschap. Op dit moment staat de ploeg van Aandewiel – die halverwege het seizoen het stokje heeft overgenomen van Jan Zoutman – op de derde plaats met 34 punten en heeft daarmee een achterstand van zes punten op de Blauwen. Zaterdag zal het er dus echt om gaan, want voor Quick Boys betekent het aanhaken, of voorlopig afhaken.

Spakenburg begon goed na de winterstop, met de knappe overwinning tegen Jong Almere City, maar deed die vorige week eigenlijk te niet door in eigen huis  met 1-2 te verliezen van Odin '59. Daarmee zijn de Heemskerkers een soort van 'angstgegner' geworden van de Blauwen, want het zijn ook de enige twee wedstrijden die er verloren werden dit seizoen.

In die heenwedstrijd in Katwijk wist Spakenburg relatief eenvoudig te winnen van Quick Boys. Het werd liefst 0-3, vooral dankzij een zeer effectief Spakenburg. Quick Boys had meer balbezit, kreeg ook behoorlijk wat mogelijkheden om te scoren, maar wist keeper Leon ter Wielen niet te verschalken. De Blauwen loerden veelal op de omschakeling en deden dat dus op een zeer effectieve wijze, dankzij twee doelpunten van Bert Steltenpool en eentje van Kees Tol.

Zaterdag zal Quick Boys uiteraard gebrand zijn op revanche en de punten willen meenemen naar huis. Een ploeg in vorm, met een gevaarlijke afmaker. Voor Spakenburg dus zaak om er te staan en de stormloop die vast en zeker gaat komen te bedwingen. Maar uiteraard is er Spakenburg alles aan gelegen om de punten op de Westmaat te houden, af te rekenen met de domper van vorige week, de koppositie te behouden en een mogelijke concurrent op een achterstand van negen punten te zetten.

Bij de Blauwen ontbrak vorige week Philip Ties, vanwege een lichte blessure. De speler die op veel posities uit de voeten kan en zijn contract bij de Blauwen onlangs heeft verlengd, heeft deze week de training hervat en de kans dat hij er vanaf de aftrap bij zal zijn lijkt dus reëel.

Al met al zijn er meer dan voldoende ingrediënten op een mooie voetbalmiddag op de Blauwe zijde van de Westmaat, waar om 15:00 uur wordt afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serik uit Deventer. Deze uitstekende leidsman floot dit seizoen pas één wedstrijd in de Derde Divisie en was voor de rest actief in de Tweede Divisie.

Het affiche voor zaterdag is dus mooi, laten we hopen dat de wedstrijd dat ook wordt en uiteraard met een super uitslag voor onze Blauwen. Komt allen en moedig onze Blauwen aan naar de overwinning.