gemaakt op : 29 november 2019

Voorbeschouwing | SV Spakenburg – Quick Boys

Na de Blauwen uit Veenendaal afgelopen zaterdag, nu de Blauwen uit Katwijk: Quick Boys. Altijd een mooi affiche in het zaterdagvoetbal, hoewel de confrontatie de laatste jaren maar bar weinig gespeeld is. De laatste confrontaties dateren uit het seizoen in de Derde Divisie, maar daarvoor speelde Quick Boys, sinds de invoering van de Topklasse, al jaren niet meer op het hoogste niveau. Daar kwam dit seizoen verandering in doordat de ploeg vorig seizoen dan eindelijk promotie wist af te dwingen.

Het debuutseizoen in de Tweede Divisie verloopt voor de ploeg van Edwin Grünholz tot nu toe best aardig. Op de 14e plaats, met 15 punten, staat de ploeg op dit moment drie punten boven de gevarenzone. Uiteraard is dat niet riant en sta je liever nog wat hoger, maar voor zo'n eerste jaar, waar het voor veel teams toch altijd wennen blijkt had het veel slechter gekund. Afgelopen weekend werd er nog op het eigen Nieuw-Zuid met 1-1 gelijkgespeeld tegen de regerend kampioen AFC, en dat is toch eigenlijk gewoon een bonuspunt. Alhoewel, de ploeg wist de drie voorgaande wedstrijden (tegen ASWH, IJsselmeervogels, TEC) ook al te winnen, dus dat ze op dreef beginnen te raken kun je wel zeggen. Met Tommy Bekooij voorin heeft de ploeg een sterke goalgetter rondlopen die de laatste weken zijn doelpunten weet te maken. Voor Spakenburg dus ook een geduchte spits om rekening mee te houden.

Spakenburg won afgelopen weekend voor de derde keer op rij. Tegen GVVV werd er met 1-2 gewonnen. Dit was de eerste uit-overwinning dit seizoen, al met al een lekkere start voor trainer Eric Meijers. De goals kwamen van de ingevallen Castien en de in de basis gestarte Tavares. Door de driepunter steeg Spakenburg twee plekken (over GVVV en Noordwijk heen) en daarmee zijn de Blauwen terecht gekomen in het linkerrijtje. Spakenburg kan daarmee weer omhoog kijken, het gat met de nieuwbakken koploper HFC is 7 punten. Daarmee dromen sommige Blauwen zelfs weer van titelaspiraties. Dan is het zaak om eerst in de top 5 te belanden en het beste recept daarvoor is overwinningen. Spakenburg speelt nog drie wedstrijden voor de winterstop waarvan twee thuiswedstrijden, dus de mogelijkheden liggen er zeker.

Scheidsrechter van dienst is de ervaren arbiter Bronsvoort. De clash tussen Spakenburg en Quick Boys zal losbarsten om 15:00 uur, tot dan!