gemaakt op : 03 oktober 2019

Voorbeschouwing SV Spakenburg – VV Noordwijk

Zo somber als het weer deze week ineens is geworden, zo somber is het op dit moment misschien ook wel bij de Blauwen. Met op het eerste oog toch geen onaardige selectie, ondanks het wegvallen van Roy Terschegget door een blessure, en Istvan Bakx die naar het buitenland vertrok, vallen de resultaten op het moment gewoonweg tegen. Gelijkspelen in de uitwedstrijd tegen ASWH is niet gelijk een schande. Dan vervolgende verliezen van de regerend kampioen AFC, uit tegen Kozakken Boys en HHC zijn eigenlijk ook geen ‘rare’ uitslagen, misschien wel het feit dat er met maar liefst 6-1 verloren werd in Hardenberg. Daarna tegen twee belofte elftallen, waarvan je het ook niet weet, zeker niet in de eerste helft van het seizoen, en dat je die dan alle twee gelijkspeelt, lijkt dan op zich ook niet zo gek. Al had er zeker in de laatste twee wedstrijden meer ingezeten en werden in beide wedstrijden ietwat knullig/ongelukkig de dure punten nog weggegeven in de slotfase.

Afgelopen zaterdag liet Spakenburg al wat meer zien van de ploeg die het zijn kan, maar het moet toch zeker nog wel een tandje beter. Dat mogen we dan zaterdag laten zien als Noordwijk op bezoek komt, de promovendus waar we al een aantal jaar niet tegen gespeeld hebben. Die laatste keer was op 19 april 2014 in de Topklasse, toen we in Noordwijk wisten te winnen met 2-0. 

De promovendus wist vorig jaar het kampioenschap in de Derde Divisie Zaterdag op te eisen, op zich al een prestatie, maar het jaar daarvoor was het nog de kampioen van de Hoofdklasse A. En nu, na twee kampioenschappen op rij, staat de ploeg na zes speelrondes op een keurige vijfde plaats, met elf punten. Al met al is de start van Noordwijk dus heel behoorlijk te noemen. Al werd er de laatste twee wedstrijden niet meer gewonnen, toch zal de ploeg met meer vertrouwen zaterdag aan de start dan de Blauwen.

De Blauwen hebben zoals gezegd, en zoals iedereen dat heeft gezien, een niet al te beste start van het seizoen, op zijn zachtst gezegd. Toch is er nog geen man overboord, want we hebben per slot van rekening nog 28 wedstrijden te gaan. Win je de komende twee wedstrijden, dan klim je ook zomaar weer ineens naar de middenmoot en keert de rust misschien weer terug. Feit blijft wel dat het voor een team nooit fijn als je zo lang moet wachten op je eerste overwinning, frisser in je hoofd word je er niet van.

En dan wacht ook nog een ploeg die dus wel zo aardig begon en misschien wel zonder verwachting naar de Westmaat komt, fris en fruitig speelt en alle punten die gepakt worden, als winst ziet. Toch beginnen we allebei weer op nul en is de bal rond en nog maar een paar clichés. 

En win je dan zaterdag niet, dan wacht die week erna ook nog de derby op de rode zijde van de Westmaat. Geen al te best vooruitzicht, wetende dat onze rode buren wel goed op dreef zijn en zelfs bovenaan het lijstje staan. Laten we het er maar niet op aan komen om in die wedstrijd de eerste drie punten binnen te slepen.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is de ons wel bekende dhr. De Winter uit Blaricum. Hij fluit al geruime tijd op het hoogste amateurniveau en floot in het verleden ook al eens de derby. We beginnen zoals gebruikelijk om 15.00uur en dan weten we een klein twee uur later of we dan eindelijk die zo felbegeerde eerste driepunter van het seizoen mogen bijschrijven.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2011-2012           2-3         1-1
2012-2013           1-3         4-2
2013-2014           5-1         0-