gemaakt op : 05 december 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – VVSB

De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop en dat zal zijn in speelronde vijftien. Onze tegenstander is nog niet zo bekend bij Spakenburg, we speelden in het verleden pas twee keer tegen de ploeg uit Noordwijkerhout. Dat was in ons eerste avontuur in de Tweede Divisie, toen we zowel thuis als uit een gelijkspel behaalden. We hebben het dan over VVSB.

VVSB staat momenteel op de laatste plaats in de competitie en is daarmee de rode lantaarndrager. Na twee gelijke spelen in de eerste twee wedstrijden, zakte de ploeg daarna hard weg door maar liefst negen keer op rij te verliezen. De ploeg staat al sinds de vierde speelronde onderaan en dat was genoeg reden om trainer Jack Honsbeek na negen wedstrijden te ontslaan. Ondertussen heeft de club Eric Meijers als nieuwe trainer aangesteld en hij wist gelijk in de eerste wedstrijd een resultaat te behalen. In de degradatie-kraker tegen Scheveningen werd er thuis met 2-0 gewonnen en werd het gat met FC Lienden vier punten, maar dat is het nu nog steeds. Afgelopen zaterdag werd verrassend gelijk gespeeld tegen de beloftes van Jong Sparta, die toch de tweede plek in de competitie bezetten. Het geluk van de clubs onderin is dat er op dit moment maar één team rechtstreeks degradeert, omdat er van de beloftes sowieso één degradeert en Jong Almere City op dit moment de laagst geklasseerde is op plaats veertien.

Spakenburg beleefde vorige week een slechte wedstrijd in Almere, met name de start van de wedstrijd was dramatisch en leverde twee tegen doelpunten op. En ondanks de goede tweede helft en de eerste competitietreffer voor Kevin Sterling mocht het de ploeg niet meer baten. John de Wolf baalde duidelijk van zijn team na de wedstrijd en ook aanvoerder Barry Beijer was zwaar teleurgesteld in van de start van het elftal. Het bracht trainer De Wolf er zelfs toe om twee van zijn aanvallers in de rust te wisselen en daarvoor een aanvaller en een middenvelder te brengen. Maar of het de wissels waren of de woorden in de kleedkamer, Spakenburg speelde duidelijk een betere tweede helft en wist met name op het middenveld meer terrein te winnen. Aanstaande zaterdag zullen de Blauwen moeten waken voor een soortgelijke start als tegen Almere. Het gevaar schuilt ook deze keer misschien in gemakzucht en onderschatting gezien de positie van de tegenstander.

We beginnen zaterdag om 15.00 uur en de wedstrijd staat dan onder leiding van dhr. Gansner uit Zandvoort. Hij floot dit seizoen al negen wedstrijden, waarvan zes in de Tweede en drie in de Derde Divisie. Hij trok daarin al 47 keer de gele kaart, maar nog geen directe rode kaart.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2016-2017 1-1 4-4