gemaakt op : 24 april 2019

WESTMAAT TOERNOOI | Eerste editie groot succes!

Na een periode van zo’n 20 jaar stond afgelopen maandag eindelijk weer eens het befaamde Westmaattoernooi op het programma.

Onder stralende omstandigheden konden de genodigde clubs strijden om leuke prijzen. De volgende deelnemers deden, naast Spakenburg, mee in de categorieën JO-15, JO-17 en JO19:

-       IJsselmeervogels 

-       SDC Putten

-       Sparta Nijkerk

-       Zuidvogels

-       Huizen

-       Quick Boys

-       Noordwijk

-       GVVV

 

Het werd een mooie dag voor de voetballiefhebber met spannende en sportieve wedstrijden. Naast de grote namen uit het amateurvoetbal, wat deelnemers betreft, waren er ook op arbitraal gebied de nodige grote namen uit het amateurvoetbal uitgenodigd. Dit zorgde voor een perfecte begeleiding van de vele wedstrijden. De winnaars van de dag waren:

-       Quick Boys JO-15 1

-       Quick Boys JO-17-1

-       Spakenburg JO-19-1

 

Zonder de prestaties van eerstgenoemde clubs tekort te doen toch een bijzondere prestatie van onze A-jeugd. Onder leiding van scheidend trainer Rob van Diermen werd er eerst een zwaar bevochten overwinning behaald in de kruisfinale tegen IJsselmeervogels en daarna na een achterstand van 0-1 een gelijkspel uit het vuur gesleept in de finale tegen Sparta Nijkerk. De volgende penalty’s werden door de blauwen net iets beter genomen waarna het feest los barste. Een prestatie van formaat gezien het feit dat er 3 ploegen mee deden die in de competitie 2 niveaus hoger acteren. Quick Boys ging er vandoor met de Jaap de Schilder Bokaal als beste club van het toernooi! Alles bij elkaar hebben we prachtige wedstrijden kunnen zien van talenten met hopelijk een mooie toekomst.

Ook voor de kleinste jeugd was er wat te doen. Onder leiding van Chris de Graaf was er een mooie clinic georganiseerd. Hier werd ook gretig gebruik van gemaakt. De deelnemers werden na afloop door Noordam Vermogensbeheer nog getrakteerd op een portie kibbeling.

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagde en voor herhaling vatbare dag. Wij bedanken alle deelnemers en hopen ze volgend jaar weer terug te zien. Hetzelfde geld voor de scheidsrechters. Alle vrijwilligers die deze dag hebben meegeholpen verdienen een pluim! Zo zie je waar samen werken, samen bouwen voor staat! Een evenement met medewerking van zo’n beetje alle geledingen in de club. 

 

Als laatste willen we uiteraard nog de sponsoren van dit toernooi bedanken:

 

-       Hoofdsponsor: Hapam

-       Co-sponsors: Boboli en Heinen & Hopman Installaties

-       Overige sponsoren: Ruisvis, AH zoetelief, Bakkerij ’T Stoepje, Vishandel Evert Hartog, Rick Hopman, Claus van der Goot, Bram Hopman, Klaas Heek, Fish en Friend, Paul van Noort en Fishpartners