gemaakt op : 01 november 2018

Willem II paar maten te groot voor Spakenburg

In Tilburg ondervond Spakenburg dat het profvoetbal anders is dan het amateurvoetbal. Elke persoonlijke fout, die werden afgedwongen door een druk zettend Willem II, werd afgestraft met een goal. Spakenburg moest uiteindelijk een 5-0 nederlaag accepteren en daarmee liggen de Blauwen uit de beker.

In de eerste helft begon Spakenburg met een paar wijzigingen ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Scheveningen. Uiteraard stond Deckers als keeper onder de lat zoals dat gebruikelijk is bij bekerwedstrijden. Daarnaast mochten Nick de Bondt, Nathaniel Will en Olaf vd Sande ook in de basis starten. De Blauwen begonnen niet verkeerd, sloegen de speldenprikjes van Willem II af en hadden zelf voldoende balbezit om ook pogingen te wagen richting de goal van Willem II. Zo drong in minuut 4 Kevin Sterling door in de 16. Daar werd de rappe speler, zoals zo vaak, onderuit gehaald, maar de scheids zag er geen penalty in.

De prima start werd ruw onderbroken toen vanuit de omschakeling Willem II de openingstreffer maakte. Wie anders dan Sol omspeelde vanuit dat moment de keeper en kon vanuit de hoek de bal binnenwerken. Daarmee deed Willem II wat elke profclub graag doet tegen een amateurvereniging, vroeg toeslaan om zo de hoop op een stunt zo snel mogelijk de grond in te boren. In de 17e minuut probeerde Spakenburg nog wel om die hoop terug te brengen. Vanuit een counter gaf De Bondt voor op Vd Sande maar zijn bal ging helaas naast en over. Daarmee egaliseerde Spakenburg dus niet de score en niet veel later werd het ook nog 2-0. Bij deze goal zagen een hoop Blauwe spelers er niet goed uit. Crowley kon zich in zijn eentje door een speler of vier heen werken en vervolgens ook de bal achter de Blauwe goalie werken. Daarmee was het pleit toch wel beslecht, al ging Spakenburg nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo kon Beijer vanuit een corner op de Tilburgse goal koppen, maar zijn bal was een eenvoudige prooi voor Branderhorst. Tien minuten voor het rustsignaal was er de mooiste kans voor de ploeg van John de Wolf. Vd Sande hield de bal goed vast rond de 16, legde vervolgens de bal terug op Ties die met een schot de Tilburgse goalie tot een redding dwong. Niet veel later liet Sterling zich wederom zien in de 16 nadat hij was diep gestuurd. Weer werd hij onderuit gehaald, maar wederom zag de leiding er geen overtreding in en dus geen strafschop.

In de tweede helft bleven Youri Koelewijn en Kevin Sterling achter in de catacomben en mochten Argjend Selimi en Jasper Beekhuis binnen de lijnen verschijnen. In de tweede helft was het wederom een fout, deze keer van Misidjan, die simpel werd afgestraft. In minuut 53 speelde de verdediger vlakbij Deckers de bal te zacht terug waarop Avdijaj de bal simpel kon binnentikken. 3-0 en daarmee definitief het doek dat viel voor Spakenburg. In het restant wist Willem II nog tweemaal te scoren. Eerst kwam de mooiste goal van de avond. Vanuit een counter uit het boekje kwam de bal bij Avdijaj die perfect afrondde met een hard en geplaatst schot dat over Deckers heen ging. Tussen de 4-0 en 5-0 was er nog een moment voor Selimi die met zijn snelheid richting de 16 liep en een schot kon lossen, maar deze was een gemakkelijke prooi voor Branderhorst. Ook werd Rida Najib nog gebracht ten faveure van Misidjan. Daarmee was het een avond waarin veel Spakenburgse jeugdspelers hun minuten mochten maken. Tien minuten voor tijd kwam dus nog de 5-0. Sol tekende zijn tweede goal van de avond aan en daarmee werd ook de eindstand bereikt. Als afsluiting brak Selimi nog een keer door, maar zijn prima inzet werd wederom gekeerd door de sluitpost van Willem II.

Al met al een teleurstellende avond wat betreft het voetbal, de meegereisde trouwe Blauwe fans hadden toch minimaal gehoopt dat Spakenburg langer weerstand had kunnen bieden of wellicht nog een eretreffer had kunnen maken. De focus kan nu volledig op de competitie. Zaterdag wacht alweer Jong Vitesse. De wedstrijd op trainingscomplex Papendal zal starten om 18:00 uur. Tot dan!