gemaakt op : 09 april 2019

ZAAL | Heren 2 zaalvoetbal kampioen!

Het blijft bijzonder en daarom uniek, want in 4 jaar tijd pakte men voor de derde keer de titel!
Voor het tweede seizoen speelt men in de 3e klasse en na vorig jaar net niet, was het nu dan wel raak.
Een hecht team dat grotendeels familie van elkaar is, t.w. broers, neven, aangevuld met vrienden.
Zo’n kleine 15 jaar beoefent men al met elkaar deze sport en doet dat al een jaar of vijf met de hun zo geliefde blauwe shirts van SV Spakenburg om de schouders.
Ook voeren ze nog steeds op hun blauwe dasjes de slogan ‘Proud to be FC Robo fan’, voor insiders een zin vol ere!

 

Na een reeks promoties (5e klasse, 4e klasse), dit seizoen 2018/2019 dus wederom uitkomend in de 3e klasse. Hierin speelde men 1½ competitie, omdat er in totaal 7 teams, waaronder Spakenburg 3 en IJsselmeervogels 1, in deze poule uitkwamen.
In de laatste competitieronde van afgelopen vrijdagavond moest er in een uitwedstrijd gewonnen worden van Amersfoortse Boys 6 om dan met een voorsprong van 2 punten op de naaste concurrent GS de kampioensvlag te kunnen hijsen.

 

Met een grote supportersschare op de tribune wist Spakenburg 2, na een lichte spanning bij het beginsignaal, als favoriet al snel een aantal kansen te creëren. Toch viel de eerste goal pas na 11 minuten en wat voor één. Keeper Gerwin Koelewijn schiet de bal uit en middels een kopbal zette oom Dirk Koelewijn in één beweging 0-1 op het scorebord.  Vijf minuten later een zelfde soort actie, maar nu kwam de 0-2 van de voeten van Wesley Schaap. En dan gaat het snel, met tussenpozen van steeds enkele minuten heeft men de smaak te pakken: 0-3 en 0-5 Pieter de Graaf met tussendoor de 0-4 van Patrick Koelewijn.
In de 2e helft neemt men wat gas terug waardoor de tegenstander met hun eretreffer komt, 1-5. Er wordt lekker door gewisseld, waarbij ook de broers Willem en Hugo Koelewijn de nodige speelminuten krijgen. Zelfs de keeper wordt nog gewisseld en zodoende mag Ben Koelewijn laten zien waarom hij een keeperspak draagt, want op schitterende wijze weet hij de keientrekkers van meerdere doelpunten af te houden.

 

Uiteraard dolle pret na afloop, te midden waarvan het bestuur de medailles en de kampioensschaal overhandigt en hen de nodige consumptiebonnen toezegt. Op naar de thuishaven waar in de sporthalbar het kampioensfeest nog tot in de kleine uurtjes wordt gevierd, klasse mannen!

 

Op de foto de kampioenen met staand (van links naar rechts): Geurtijn van Essen, Ben Koelewijn, Pieter de Graaf, Bert Bisschop, Dirk Koelewijn.
Zittend (van links naar rechts): Gerwin Koelewijn, Patrick Koelewijn, Wesley Schaap, Willem Koelewijn, Hugo Koelewijn.