gemaakt op : 28 september 2015

Spakenburg 2 kansloos tegen Ajax

Afgelopen zaterdag heeft Spakenburg 2 met 1-5 verloren van Ajax 2. Daarmee werden de mannen van trainer Tino Stoop op de tweede thuisnederlaag getrakteerd, door sterk Amsterdams spel.

Na een aftastende beginfase lag de bal er naar zeven minuten al in achter Blauwe doelman Arends. Op eigen helft werd balverlies geleden, waarna een schitterende steekbal de spits van Ajax in stelling bracht. Alleen voor de doelman maakte hij geen fout. Na de vroege achterstand, bleef Ajax het spel dicteren, met vaardige Amsterdamse middenvelders. Met een half uur op de klok kreeg Spakenburg de eerste grote kans. Custovic kreeg de bal in de voeten gespeeld van een Ajacied, omspeelde de keeper, maar zag zijn inzet gekeerd worden op de lijn. Op slag van rust viel de goal wel aan de andere kant. Een fraai diagonaal schot was onhoudbaar voor Arends, die de Blauwen overigens met enkele uitstekende reddingen voor een verdere achterstand had behoed. Zo kwam hij drie keer als winnaar tevoorschijn in een 1-tegen-1 situatie.

Direct na rust had Woerdings de aansluitingstreffer op de schoen. De Blauwe speler kwam alleen voor de goalie, maar zag de keeper zijn inzet keren. Na een uur spelen viel alsnog de 1-2; een toegekende penalty werd door Rouwenhorst binnen geknald. In plaats van dat de wedstrijd aan spanning leek te winnen, werden de Blauwen binnen 10 minuten op een onoverbrugbare achterstand gezet. Twee benutte strafschoppen en een kopbal uit een corner zorgden in korte tijd voor de 1-5. Het was aan doelman Arends te danken dat de schade niet verder opliep.

Al met al kan geconcludeerd worden dat er nog veel werk aan de winkel is. De kans op revanche is zaterdag als de Blauwen de strijd moeten aanbinden met het goed presterende Zuidvogels uit Huizen.

Opstelling SV Spakenburg 2:
Arends, Oukar, I. Bijl, Hopman (van Haneghem 55’), Racaj, Goossensen (Comvalius 46’), Slingerland, Custovic, Rouwenhorst, Chibrani (Tanyuat 81’), Woerdings (D de Graaf 81’),

Doelpunt Spakenburg:
Rouwenhorst (60’, pen)