gemaakt op : 05 november 2020

Koos Werkman langer bij de Blauwen

Koos Werkman heeft zijn contract bij SV Spakenburg met een jaar verlengd. De 30-jarige centrale verdediger is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de Blauwen en plakt daar minimaal een extra seizoen aan vast.

In 2019 is de tweebenige centrale verdediger overgekomen van HHC Hardenberg. Sindsdien heeft hij zich ontpopt tot één van de steunpilaren bij de huidige nummer drie van de Tweede Divisie. Naast zijn sterke verdedigende kwaliteiten, pikt Koos regelmatig zijn doelpunten mee uit standaardsituaties. Zo kopte hij bijvoorbeeld dit seizoen in de extra tijd de winnende binnen tegen Katwijk thuis. 

Dit seizoen vormt Koos met Frank Schilder een ijzersterk duo in het centrum van de verdediging. In de zes tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden heeft de reserve-aanvoerder alle minuten gespeeld.

De technische commissie van SV Spakenburg is blij dat Koos langer actief is op de Blauwe zijde van de Westmaat. “Behalve dat Koos een prima voetballer is, is hij ook een fijne persoonlijkheid. Met zijn tweebenigheid, verdedigende en aanvallende kopkracht en gevoel voor positie manifesteert hij zich ook dit seizoen weer als een uitstekende verdediger. Dat komt ook tot uitdrukking in het aantal gele kaarten. In zijn laatste 25 duels voor SV Spakenburg (19 vorig seizoen en 6 in deze voetbaljaargang) heeft hij slechts één gele kaart ontvangen!”

Namens de vereniging feliciteren we Koos met zijn contractverlenging bij SV Spakenburg. En hopelijk zien we hem en alle spelers van onze vereniging snel weer in actie op de velden.