gemaakt op : 24 november 2017

Spakenburg verlengt met drie spelers en twee assistenten

De technische commissie van SV Spakenburg is erin geslaagd het contract met drie spelers en twee assistent-trainers te verlengen. Aanvoerder Barry Beijer en doelman Leon ter Wielen zijn minimaal twee seizoenen langer actief bij de Blauwen. Daarnaast is de wederzijdse optie in het contract van Mike Vreekamp gezamenlijk gelicht, waardoor de middenvelder zeker nog één seizoen extra te bewonderen is op de Blauwe zijde van de Westmaat. Verder blijft de technische staf volgend seizoen intact doordat Chris de Graaf en Dick Kooijman eveneens de contracten hebben verlengd.

Aanvoerder Barry Beijer heeft zonder aarzeling zijn handtekening gezet voor een langer verblijf op de Blauwe zijde van de Westmaat. “Het beeld dat ik vooraf van Spakenburg had, is in de eerste maanden bij de club meer dan bevestigd. En als je de club eenmaal kent, wil je vooral blijven”, motiveert Barry zijn contractverlenging. “Het is een grote vereniging met een prachtige beleving. Als ik bijvoorbeeld zie hoeveel supporters meegaan naar uitwedstrijden, dan heb je regelmatig het gevoel alsof je een thuisduel speelt. Daar genieten wij als spelers ook van. Daarnaast is alles organisatorisch ook prima in orde. Kortom, ik heb het uitstekend naar mijn zin bij de Blauwen.”

Dat gevoel komt mede door de samenwerking met de technische staf en zijn medespelers. “We vormen een hechte en leuke groep en dat is mede de basis voor succes. Daarnaast beseft iedereen dat we op sportief vlak nog verder kunnen groeien. Van dat proces wil ik deel blijven uitmaken, met hopelijk aan het eind van het seizoen de promotie naar de Tweede Divisie als eerste succes. Dat doel leeft bij iedereen in de spelersgroep.”

Dat Barry direct in zijn eerste seizoen de aanvoerdersband draagt, vindt de inwoner van Arnhem mooi. “Die band draag ik met gepaste trots. Trots om de aanvoerder te zijn van dit team en bij zo’n mooie vereniging als Spakenburg.”

Barry_Beijer.jpg

Leon ter Wielen
Doelman Leon ter Wielen heeft zijn contract eveneens met twee jaar verlengd. “De contractonderhandelingen zijn soepel verlopen, omdat zowel de club als ik blij zijn met de samenwerking.” De momenteel minst gepasseerde goalie in de Derde Divisie beaamt de woorden van zijn teamgenoot Barry Beijer. “Alles is hier prima geregeld en we hebben het met elkaar naar ons zin bij Spakenburg. Daarnaast is het voor mij persoonlijk een voorwaarde om bij een vereniging te spelen waar het om presteren gaat. Nou, dan zit je bij Spakenburg wel goed”, lacht Leon. Dat spelers hun contract verlengen verbaast hem niet. “De balans binnen de selectie is goed, met hele nuchtere jongens en met de juiste normen en waarden.”

Leon_ter_Wielen.jpg


Mike Vreekamp
Mike Vreekamp vindt het “onwijs mooi” dat de wederzijdse optie in zijn contract nu al gezamenlijk is gelicht. “Daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik ben erg blij onderdeel te blijven uitmaken van Spakenburg”, zegt de controlerende middenvelder die bij de Blauwen snel zijn draai heeft gevonden. “Samen met Barry Beijer en Leon ter Wielen heb ik tot nu toe nog geen minuut gemist. Dat wil ik dit seizoen graag zo houden.”

Mike noemt Spakenburg een warme club en geniet van de grote schare van supporters. “Wat ik ook wel mooi vind is dat de supporters niet snel tevreden zijn. Ze willen altijd voor het beste gaan en meer. Een instelling die er volgens mij ook voor zorgt dat Spakenburg één van de grootste amateurclubs in Nederland is en goed bij mij past.” Hij roemt daarnaast de organisatie – “die niet onderdoet voor menig profclub” – en het feit dat er een mooie spelersgroep is. “We willen met elkaar wat moois bereiken. Aan ons de taak om de doelstelling te behalen en dat is zo snel mogelijk terugkeren naar de Tweede Divisie.”

Mike_Vreekamp.jpg


Dick Kooijman
Ook assistent-trainer Dick Kooijman kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste maanden bij Spakenburg. Met plezier blijft hij dan ook langer deel uitmaken van de technische staf. Hij heeft zijn contract met een jaar verlengd. “De voetbalbeleving is prachtig en de hoge verwachtingen horen daarbij. Dat maakt Spakenburg natuurlijk ook tot de mooie club die het is.” Wat Dick ook bevalt is dat binnen de vereniging veel wordt meegedacht op het organisatorische vlak. “Als we iets als technische staf vragen, dan wordt er alles aan gedaan om dat te realiseren. Dat is fijn werken.”

De samenwerking met hoofdtrainer John de Wolf en de andere assistent-trainers Chris de Graaf en Remko van Lopik bevalt Dick uitstekend. “Een ieder heeft specifieke kennis in huis. Dat maakt ons sterk, ook omdat we als een echt team opereren. Daarnaast merk je gewoon dat iedereen plezier heeft in zijn rol.” Over de doelstelling is Dick helder: direct terugkeren naar de Tweede Divisie. “We hebben een goede start, maar beseffen allemaal dat er nog veel rek is om door te groeien. Wat dat betreft is het ook erg fijn werken met deze spelersgroep. Ze zijn allemaal ambitieus, willen presteren en hebben oog voor het team.”

Dick_Kooijman.jpg


Chris de Graaf
Chris de Graaf zal nog minimaal twee jaar extra op de bank zitten als assistent-trainer. De Spakenburger is daarmee in zijn nopjes. “Uit de verlenging spreekt veel vertrouwen, ik wil de komende jaren gebruiken om door te groeien als trainer. Het belangrijkste is voor mij om ervaring op te doen, zodat ik op termijn mijn ambitie waar kan maken om hier ooit hoofdtrainer te worden. Daarom ben ik ook meer dan happy met de samenwerking met John de Wolf en Dick Kooijman. Beide hebben jarenlange ervaring als trainer en speler waar ik maar al te graag gebruik van maak om van te leren. Ik ben ontzettend tevreden met de rol die ik heb, we werken echt als een team en bespreken binnenkamers alles.”

Chris_de_Graaf.jpg

Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken, is blij dat de spelers SV Spakenburg trouw blijven. "Met deze contractverlengingen behouden we een solide basis van ons eerste elftal. We zijn blij dat zij het bij SV Spakenburg naar hun zin hebben en samen met ons verder willen. We verwachten spoedig dat nog een aantal sterkhouders zullen volgen met contractverlenging. Deze selectie heeft namelijk veel potentie, ook voor de Tweede Divisie, het doel waar we met z'n allen naartoe werken."