gemaakt op : 18 april 2020

Spakenburg versterkt zich met Robin Zwartjens

 Robin Zwartjens speelt komend seizoen op de Blauwe zijde van de Westmaat. De 22-jarige centrale verdediger komt over van Jong ADO Den Haag en tekent een contract voor een seizoen. 

Robin Zwartjens begon met voetballen bij SV Wippolder in zijn geboorteplaats Delft en droeg in zijn jeugdjaren ook nog de shirts van Sparta Rotterdam en DHC Delft. Nadat de 1,85 meter lange verdediger bij laatstgenoemde club al op 16-jarige leeftijd in de Hoofdklasse debuteerde, maakte Robin in de zomer van 2015 de overstap naar Feyenoord. Hij verkaste na twee seizoenen bij de Rotterdamse club naar Jong FC Utrecht, waar hij in het seizoen 2017/2018 direct tot 34 optredens in de Eerste Divisie kwam en samen heeft gespeeld met Tim Brinkman. In de afgelopen winterstop koos hij voor een transfer naar Jong ADO Den Haag. En vanaf komend seizoen is de jeugdinternational – met Oranje onder 19 actief op het EK 2017 – te bewonderen op de Blauwe zijde van de Westmaat.

image (23).png
Robin tijdens tijdens een wedstrijd met Oranje O19

De technische commissie van SV Spakenburg is onder de indruk geraakt van Robin. “Na de winterstop heeft Jong ADO Den Haag een zeer sterke serie neergezet, mede dankzij de komst van Robin. Hij is een centrale verdediger met een winnaarsmentaliteit, positioneel sterk en met een prachtige trap in de benen. We zijn dan ook zeer tevreden dat Robin komend seizoen voor onze vereniging speelt.”

Namens de vereniging heten we Robin van harte welkom bij SV Spakenburg.