gemaakt op : 06 april 2019

Spakenburg versterkt zich met Roy Castien

SV Spakenburg heeft haar selectie voor het seizoen 2019-2020 versterkt met Roy Castien. De aanvallende middenvelder komt over van Koninklijke HFC. Castien en Spakenburg zijn een contract van 1 jaar overeengekomen. 

De 21 jarige aanvallende middenvelder speelt op dit moment bij Koninklijke HFC en is bezig aan zijn 3e seizoen. Daarvoor speelde hij een aantal jaar in de jeugd van ADO Den Haag. Vorig seizoen was Castien een lange tijd topscorer van de Tweede Divisie en wekte daardoor interesse van diverse profclubs. Hij liep stage bij Jong FC Utrecht en op de valreep ging een overstap naar Telstar niet door. Begin 2018 ging het helaas mis en liep Castien een ernstige knieblessure op. Inmiddels is Castien op de goede weg terug en verwacht het lopende seizoen al weer minuten te kunnen maken voor de Koninklijke HFC.

“Roy is natuurlijk een buitenkansje. Hij heeft bewezen dat hij een top middenvelder is in de Tweede Divisie met veel scorend vermogen, al moet hij daarvoor natuurlijk wel zijn oude niveau halen, maar daar hebben we alle vertrouwen in. Omdat volgend seizoen waarschijnlijk gekozen gaat worden voor vier middenvelders in plaats van drie (4-4-2 systeem) is Roy een meer dan welkome aanvulling. Er is bewust gekozen voor ‘voetbal’; creatieve spelers met gevoel voor diepte die onze spitsen kunnen bedienen, maar die ook zelf over scorend vermogen beschikken. In dit beeld past Roy helemaal.” Aldus Martijn Koelewijn namens de Technische Commissie. 

Roy, namens alle Blauwen van harte gefeliciteerd en tot volgend seizoen op De Westmaat!


IMG_4239.jpg