gemaakt op : 11 maart 2020

Tom van der Neut verlaat SV Spakenburg eind dit seizoen

Tom van der Neut is bezig aan zijn laatste seizoen bij SV Spakenburg. De 33-jarige verdediger bij de Blauwen wil de weg vrijmaken voor een nieuwe generatie en zelf nog een nieuwe uitdaging aangaan. Na drie seizoenen met veel plezier gespeeld te hebben voor SV Spakenburg verlaat ‘Neut’ de Blauwe zijde van de Westmaat door de hoofdingang.

De technische commissie van SV Spakenburg en Tom van der Neut hebben de afgelopen periode gesprekken gevoerd. Daarin heeft de centrale verdediger – die ook op de linkerflank uitstekend uit de voeten kan – uiteindelijk aangegeven de Blauwen eind dit seizoen toch te verlaten. “We hadden Tom graag nog een seizoen behouden voor onze vereniging. Maar omdat een aantal jongens van de lichting waarmee Tom bij Spakenburg is begonnen een andere sportieve uitdaging zijn aangegaan is hij zelf ook gaan overwegen om nog een keertje elders te gaan spelen. Een keuze die we uiteraard respecteren”, aldus de technische commissie. “Daarbij heeft hij ook aangegeven dat het misschien een goed moment is een nieuwe generatie de kans te geven. Die opstelling siert Tom, die met heel veel plezier bij Spakenburg heeft gespeeld en het als een fantastische club heeft beleefd. De komende weken gaat hij er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en zo hoog mogelijk in de Tweede Divisie te eindigen.”

Tom van der Neut kwam in 2017 over van FC Lienden. In zijn eerste seizoen bij Spakenburg werd hij direct kampioen in de Derde Divisie en heeft de afgelopen seizoenen in de Tweede Divisie laten zien een uitstekende verdediger te zijn, die solide en zonder fratsen spitsen van de tegenstander aan banden legt. Tom heeft tot nu toe 94 officiële duels gespeeld voor SV Spakenburg (86 competitiewedstrijden en 8 duels in de KNVB-beker) en daarin 5 keer gescoord.

We danken Tom voor zijn inspanningen in de afgelopen seizoenen, waarin hij met zijn uitstekende mentaliteit, voetbalinzicht en positieve houding een prachtige indruk heeft achtergelaten. En we wensen hem nog veel plezier en succes op de Blauwe zijde van de Westmaat richting zijn 100ste officiële duel voor SV Spakenburg.