gemaakt op : 14 september 2018

Voorbeschouwing FC Lienden - SV Spakenburg

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen FC Lienden op de rol. Het zal de tweede uitwedstrijd van het seizoen zijn. Na twee thuis-overwinningen, tegen Barendrecht en Katwijk, mag Spakenburg dus nu op jacht naar de eerste uit-overwinning. In de eerdere uitwedstrijd werd namelijk verloren van AFC.

Spakenburg won zoals gezegd tegen Katwijk vorige week op de eigen Westmaat. De twee titelhouders, Katwijk tweede divisie en Spakenburg derde divisie, maakten er een wedstrijd met twee gezichten van. In de eerste helft was Katwijk, met name in het laatste half uur, de betere en in de tweede helft was het Spakenburg dat het heft in handen nam. In die tweede helft kon Spakenburg een 0-1 achterstand ombuigen in een 2-1 eindstand. Dit kwam mede door een rode kaart bij Katwijk, maar vooral door wat tactische omzettingen (Gravenbeek en Oostinjen die een andere positie kregen) en het inbrengen van de fris en frivool spelende Argjend Selimi. Door de overwinning is Spakenburg inmiddels terug te vinden op een mooie 4e plaats.

Tegenstander FC Lienden is momenteel terug te vinden op plek 12, maar zoals dat gaat in het begin van het seizoen, de ploeg uit de Betuwe heeft slechts twee punten minder dan Spakenburg. Spakenburg heeft er zes en Lienden vier. De ploeg van trainer Hans vd Haar (oud-speler en trainer van Spakenburg) heeft eenmaal weten te winnen en dit gaat ook op voor gelijkspel en een verliespartij. De laatste wedstrijd tegen Jong Almere City werd de club van het veld gespeeld en moest het een 4-1 nederlaag verwerken. Daarvoor speelde het gelijk tegen De Treffers en wist het te winnen van de Kon. HFC.

In het eerder treffen tussen beide clubs wisten beide ploegen hun thuiswedstrijd ruim te winnen. Spakenburg, toen nog onder leiding van Hans vd Haar, wist thuis te winnen met 4-2. Een van de goals kwam toen van Guido van Rijn die toen nog bij Lienden speelde, maar Spakenburg al wel een dienst bewees door de bal in eigen goal te werken. In de thuiswedstrijd van Lienden werd het 4-1 voor de ploeg van Hans Kraay Jr. In die wedstrijd was trainer Vd Haar inmiddels al ontslagen bij de Blauwen en was ook geen plaats meer voor Vd Meiracker in de selectie. De spits was toen al vertrokken naar FC Lienden, maar hij mocht niet in actie komen tegen zijn oude club. Desondanks had Lienden die middag genoeg scorend vermogen en verloor Spakenburg vrij kansloos. Twee keer trefzeker was Frank Wiafe Danquah die nog steeds als spits terug te vinden is bij Lienden.

Als Spakenburg zijn wedstrijd weet te winnen zal het hoe dan ook een plek stijgen aangezien de nummer 3 Jong Sparta met zes punten het opneemt tegen de nummer 1 IJsselmeervogels met zeven punten. Een mooi vooruitzicht, maar daarnaast zal er altijd gestreden moeten worden voor de overwinning en daarbij behorende begeerde punten. 

De wedstrijd zal starten om 15:30 uur. Het treffen zal onder leiding staan van de heer Cairo. Plaats van handeling is sportpark De Abdijhof in Lienden. Tot dan!