gemaakt op : 07 september 2019

VOORBESCHOUWING | Kozakken Boys – SV Spakenburg

Het toneel voor komende zaterdag; Sportpark de Zwaaier te Werkendam, want we gaan op bezoek bij Kozakken Boys. Op het mooie zaterdagse tijdstip van 15.00 uur rolt de bal voor het eerst en wordt er weer jacht gemaakt op de drie punten. Een driepunter waar Spakenburg dit, nog prille seizoen, nog naar op zoek is, maar die Kozakken Boys afgelopen zaterdag al wist te vinden. Een duel tussen twee echte zaterdag clubs met veel historie en twee gepassioneerde aanhangen. Als het weer dan zaterdag ook nog even mee zit, zijn toch alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal.

Scheidsrechter Stef Veekamp zal zaterdag de man zijn die deze pot in goede banen zal moeten zien te leiden.

Spakenburg is dus nog op zoek naar de eerste driepunter dit seizoen en smacht daar enorm naar. Uiteraard is het altijd lekker om drie punten mee te nemen bij een lastige uitwedstrijd, want dat zal het ook zaterdag wel weer worden. Maar het uitblijven van een succes gaat op den duur ook tegen je werken en dus zaak om zo snel mogelijk een mooi resultaat binnen te slepen. Al werd er afgelopen zaterdag natuurlijk verloren van de regerend kampioen, er leek toch in eerste instantie meer in te zitten en de voorsprong was dan ook verdiend. Of dan de tank leeg was, of de concentratie even wat minder, AFC wist in ieder geval in mum van tijd de stand om te draaien en de wedstrijd meer naar de hand te zetten.
 
Kozakken Boys wist afgelopen zaterdag wel de eerste driepunter bij te schrijven in de uitwedstrijd tegen De Treffers (1-2). De wedstrijd ontbrandde pas echt in de tweede helft, waarin de Boys op een 2-0 voorsprong kwamen en die, ook na de aansluitingstreffer vlak voor tijd, over de streep wisten te trekken. Na het verlies in de eerste wedstrijd thuis tegen TEC, dus nu wel het eerste goede resultaat voor de ploeg uit Werkendam.
 
Kozakken Boys is misschien wel de ploeg met de meest opvallende transfer dit seizoen, met het aantrekken van Royston Drenthe. Drenthe, met natuurlijk een bak ervaring in het buitenlandse voetbal, zat zonder club en kan in Werkendam het voetballen nu ook nog eens combineren met de familie. Of hij zaterdag al speelt is nog even de vraag, maar als hij erin komt, zal dat zeker een impuls geven.
 
In de Tweede Divisie wist Spakenburg nog niet te winnen in Werkendam, dan moeten we terug naar het seizoen 2015-2016 in de Topklasse toen de Blauwe met 3-0 wisten te winnen. Zaterdag beginnen we uiteraard weer helemaal op nul en mogen de Blauwen proberen het goede spel van het eerste half uur tegen AFC een vervolg te geven en dit een gehele wedstrijd ook vol te houden. Dat moet dan zaterdag wel gebeuren zonder Nathaniël Will en Olaf van der Sande, die allebei kampen met een blessure. Jordi Bitter sluit gelukkig wel weer aan bij de selectie en hopelijk kan hij weer minuten maken en van waarde zijn voor het team.
 
Laten we hopen op een mooie Blauwe middag, met een goede sfeer, met Blauwe supporters die achter onze jongens gaan staan! Negentig minuten lang en dan hopelijk met drie punten in de tas terug naar ons mooie dorp.
 
Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
 
2012-2013​   3-1​   5-2
2013-2014​   2-0​   0-0
2014-2015​   3-1​   3-3
2015-2016​   2-2​   0-3
2016-2017​   1-2​   4-3
2018-2019​   2-1   ​2-1