gemaakt op : 21 februari 2019

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys - SV Spakenburg

Zaterdag zal Spakenburg voor de tweede keer richting de gemeente Katwijk afreizen binnen twee weken. Deze keer is Rijnsburgse Boys de tegenstander. Het weer ziet er, net als afgelopen weekend, weer goed uit, dus het belooft een prettige zaterdagmiddag te worden.

Spakenburg won in een heerlijk vroeg voorjaarszonnetje afgelopen weekend van FC Lienden. In de eerste helft was Spakenburg heer en meester en werd het maar liefst 4-0, in de tweede helft was het even wat minder en daardoor kon de ploeg uit de Betuwe nog terugkomen op 4-2. Voor de Blauwen scoorden Ties twee keer, waardoor zijn totaal op 8 goals komt en daarmee is hij de topscoorder van Spakenburg. Vlak achter hem staat Bitter met 7 goals. Spakenburg staat dankzij de overwinning inmiddels in punten naast Excelsior Maassluis, alleen de ploeg uit Maassluis heeft momenteel een beter doelsaldo. De tricolores staan op plek 5 en de Blauwen op plek 6.

Rijnsburgse Boys staat momenteel een plaats lager dan de Blauwen op plek 7. Daarmee is dit voor Spakenburg wederom een duel met een naaste belager, zoals er dit seizoen al enkele van zijn geweest. Afgelopen weekend ging de zwart-gelen onderuit tegen het lager geklasseerde Kozakken Boys. In een wedstrijd met twee gezichten werd het 2-1. De eerste helft waren voor de Kozakken, maar de tweede helft was voor de ploeg uit Rijnsburg. De gelijkmaker kwam er alleen niet meer en daarmee kwam er einde aan een reeks van 5 wedstrijden waarin de Boys ongeslagen waren. Topscorer bij de ploeg van Van Leeuwen is niemand minder dan oud Spakenburg speler Tillema. De middenvelder is goed voor negen goals. Wat sowieso opvalt is dat maar liefst 4 (Tillema meegerekend) oud Spakenburg spelers bovenaan staan in de lijst van topscorers, Ignacio is goed voor 17 goals, Vd Meiracker voor 14 en Jeremy de Graaf heeft er inmiddels al 11 gescoord. Bij Rijnsburges Boys was Tervoert na Tillema de goalgetter, hij staat nog steeds op 8 goals, maar de spits speelt inmiddels niet meer voor Rijnsburgse Boys. 

In het eerdere treffen tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys werd het 1-1. Dit was enigszins wonderbaarlijk te noemen. Spakenburg kwam via Selimi op een voorsprong en had daarna meerdere kansen om de score verder uit te breidden, maar Rijnsburgse Boys kreeg via een penalty het cadeautje om naast de Blauwen te komen. In de tweede helft kregen beide ploegen nog een goede kans op de winst, maar een puntendeling was het eindresultaat. 

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van de heer Smit. De wedstrijd vangt aan om 15:30 uur, tot dan!