gemaakt op : 11 oktober 2017

Voorbeschouwing Scheveningen – Spakenburg

Spakenburg wacht zaterdag een uitwedstrijd. Op sportpark Houtrust zal SVV Scheveningen de gastheer en tegenstander zijn.  

Scheveningen is bezig aan het tweede seizoen in de derde divisie zaterdag en draait enigszins wisselvallig. Twee keer was er winst, een keer een gelijkspel en er werd driemaal verloren door het team van trainer John Blok. Scheveningen is terug te vinden op de 13e plek met 7 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de teams in de top 7. Wel werd er knap gepresteerd in de KNVB beker, na twee rondes te hebben overleefd kwam de ultieme beloning door tegenstander Ajax te loten. De 1-5 nederlaag tegen de Amsterdammers zal door niemand als een uitzonderlijk hoge uitslag worden gezien.  

Afgelopen zaterdag speelde Scheveningen in Ermelo tegen DVS’33. In een duel waar beide teams de intentie hadden om niet te verliezen, trok DVS 33 , via een vrije trap in de blessuretijd, toch nog aan het langste eind.  Bij Scheveningen is aanvaller Tim Peters met 3 goals de topscoorder.

Spakenburg mag zich sinds vorige week alleen koploper noemen, op de eigen Westmaat wist het met moeite te winnen van Jong FC Groningen met 2-1. Door het interland weekend werden er maar liefst 4 spelers van de a-selectie in Jong Groningen geposteerd. Een knappe prestatie dus van de Blauwen, kanttekening daarbij was dat de Blauwen vrijwel geen kans wisten te creëren en de twee goals via penalty’s moesten maken. De twee penalty’s kwamen nadat Spakenburg op achterstand was gekomen door een vrije trap van Jong Groningen. De stippers werden beide benut door Kees Tol. 

Spakenburg is nog steeds ongeslagen en kan de komende twee uitwedstrijden (tegen Scheveningen en Odin 59) goede zaken doen om eventueel verder weg te lopen van de achtervolgers Jong Almere City, VVOG en Jong Volendam. Daarnaast lonkt ook de eerste periodetitel waarmee het recht wordt verworven om nacompetitie te spelen voor de tweede divisie. Tot de eerste periode behoren ook nog de wedstrijden tegen Magreb (thuis) en tegen VVOG (uit). Aan de andere kant gaat Spakenburg natuurlijk vol voor de titel in de derde divisie waarmee nacompetitie overbodig zou worden. 

De wedstrijd in Scheveningen begint om 14:30 uur. Tot dan!