gemaakt op : 14 maart 2019

Voorbeschouwing Scheveningen – Spakenburg

Aanstaande zaterdag zal Spakenburg het opnemen tegen Scheveningen. De badgasten zijn inmiddels verworden tot een bekende tegenstander waar de Blauwen al vaker de degens mee kruisden. 
 
De Schollekoppen, die vorig jaar promoveerden via de nacompetitie, moeten dit jaar hun best doen om niet te degraderen. Momenteel staat de ploeg uit de kustplaats op plek 14. Daarmee staat het boven de degradatiezone, maar dreigt het gevaar voorlopig nog om daar alsnog in te belanden. Kanttekening is wel dat het inmiddels een gat van zes punten heeft geslagen ten opzichte van de nummer 15, Jong Almere en 7 punten met de nummer 16, FC Lienden. 
 
Afgelopen weekend werd er positief gewerkt aan het gat tussen de ploegen in de degradatiezone, Scheveningen wist namelijk drie punten te pakken tegen de Koninklijke HFC. In Haarlem kwam de ploeg van trainer Blok op voorsprong via een penalty, Resodihardjo wist deze te verzilveren, en daarna wist de ploeg de voorsprong te behouden. Ook in de twee wedstrijden ervoor kwam Scheveningen als winnaar uit de bus en met die resultaten is het dus ook de degradatiezone ontstegen. Tegen VVSB en Barendrecht werd er beide keren met grote cijfers gewonnen. Eerst tegen Barendrecht met 4-0 en daarna tegen VVSB met maar liefst 6-1. In de laatstgenoemde wist Aldogan vijf keer te scoren en gaf het ook nog de assist op de andere goal, man of the match is dan ook een understatement. Daarmee schroefde Aldogan zijn totaal aantal goals op naar 8 goals, maar daarmee is hij nog niet de club topscorer. Dat is Robinson die er al negen heeft gemaakt (waaronder twee tegen Barendrecht). De doelpuntenmaker van afgelopen wedstrijd, Resodihardjo, is geschorst wegens zijn vijfde gele kaart.
 
Spakenburg speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Jong Vitesse. De wedstrijd werd er eentje om snel te vergeten. 0-2 was de einduitslag, de tweede helft probeerde Spakenburg daar nog wel wat aan te doen, maar in de eerste helft had het helemaal geen kans weten te creëren. Een terechte nederlaag en eentje die in de lijn lijkt te liggen van de fase waarin Spakenburg zit, namelijk een fase waar de titel buiten bereik ligt en de degradatiezone ook uit zicht is. In de wedstrijden daarvoor wist Spakenburg overigens wel te winnen. Tegen Rijnsburgse Boys wist het namelijk wel terug te komen van een 2-0 achterstand. Tegen de Uien eindigde de wedstrijd in een 3-4 zege. Tegen FC Lienden werd er juist andersom gespeeld, een goede eerste helft met maar liefst 4 goals, maar een mindere tweede helft met twee tegengoals. De man op schot bij Spakenburg is de vertrekkende Ties, hij is inmiddels goed voor 10 goals. 4 van deze goals wist hij in de afgelopen drie wedstrijden te scoren. Ook Sterling wist zowel tegen Lienden als tegen Rijnsburg te scoren. Daarmee lijkt de aanvallende buitenspeler de scorende spirit te hebben gevonden en het zou mooi zijn als hij in het restant van de competitie die spirit kan vasthouden. Tegen Scheveningen zal hij er weer bij zijn, dat was hij tegen Jong Vitesse niet, daar hij in de wedstrijd tegen Rijnsburg zijn zevende gele kaart van dit seizoen pakte en daarmee een schorsing van één duel moest uitzitten. 
 
De wedstrijd op sportpark Houtrust staat onder leiding van de heer Gansner. Het duel zal in gang gebracht worden om 14:30 uur, tot dan!