gemaakt op : 02 mei 2019

VOORBESCHOUWING | Spakenburg - Excelsior Maassluis

Na een weekje vrij zijn we inmiddels in de maand mei aanbeland. Traditioneel de maand waarin de prijzen verdeeld worden, maar terwijl (bijna) iedereen de avonturen van Ajax op de voet volgt, spelen de Blauwen daarentegen al een tijdje nergens meer om. Alhoewel. De tegenstander van zaterdag staat met slechts drie punten meer op de derde plek op de ranglijst, dus een plek in de top drie is mogelijk en hoewel dit geen echte prijs is, is dit wel een mooie prestatie. Want wie had gedacht dat Spakenburg dat zou bereiken nadat het pas net weer terug is in de tweede divisie? Voor die strijd om de derde plek wacht zaterdag dan allereerst Excelsior Maassluis. De ploeg staat dus nu op de derde plaats met een aantal van 54 punten, maar ook een prachtig doelsaldo van +24.

 

De Tricolores begonnen het seizoen nog wat moeizaam, stonden met de winterstop zo rond de 9e/10e plek, maar daarna schoof de club zo ongemerkt elke week iets omhoog en met zes winstpartijen uit de laatste acht wedstrijden, beleeft de ploeg een sterke periode en heeft daarmee dus ondertussen de derde plek stevig in handen. Met de twee sterkhouders voorin, Vincent van den Berg en Daan blij, staan de wedstrijden van Excelsior vaak garant voor doelpunten. Het duo scoorde dit seizoen samen al 27 keer en onder andere hierdoor, zit het met de doelpuntenproductie van de ploeg wel goed.

 

Spakenburg is uiteraard nog wel op jacht naar de plek waar de ploeg uit Maassluis nu staat en hoopt daarmee het seizoen nog met een glans af te sluiten. Met de andere wedstrijden van dit weekend in het achterhoofd (o.a Katwijk – HHC) zouden de Blauwen een goede slag kunnen slaan door zaterdag met drie punten van het veld te stappen. Met een frisse selectie heeft trainer de Wolf, net als de laatste weken al, weer keuze te over voor zijn selectie. Twee weken geleden mocht Jasper Waalkens weer eens zijn opwachting maken, maar ook Everton Pires Tavares mocht zijn eerste minuten maken voor de Blauwen. Zeker met het oog op volgende seizoen is het fijn dat hij er nu ook bij is en hopelijk laat hij alvast een voorproefje zien op wat we volgend seizoen allemaal van hem mogen verwachten.

 

De heenwedstrijd in Maassluis was uiteindelijk een prooi voor Spakenburg, al ging dat niet van harte en hadden beide teams moeite om het spel te maken en een overwicht te creëren. Zaterdag staat er naast de eer dus niet heel veel meer op het spel, maar laten we toch hopen dat beide ploegen nog even hun spierballen willen laten zien en er een mooie pot van willen maken.

 

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Smit uit Huizen. Hij floot al 22 wedstrijden dit seizoen, waaronder de uitwedstrijd van Spakenburg tegen Rijnsburgse Boys (3-4). In die wedstrijden trok hij 73 gele kaarten en vier keer de rode. In de vorige ronde mocht hij nog de topper in de Derde Divisie fluiten tussen Quick Boys en Noordwijk, maar het merendeel van zijn wedstrijden fluit hij in de Tweede Divisie.

 

 

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2013-2014 3-1 1-0 

2014-2015 1-2 1-3 

2015-2016 0-1 1-5 

2016-2017 2-1 1-1 

2018-2019 1-2